2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mesterházy: bőven vannak ötletei az MSZP-nek

Az MSZP-frakciónak B és C terve is van arra, hogy a parlamenti főbíróválasztásnál bebizonyítsa, tartotta a szavát, és igennel voksolt Baka Andrásra - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető hétfőn Budapesten újságíróknak, a képviselőcsoport ülése után.
2009. június 22. hétfő 12:40 - HírExtra
A politikus nem kívánt részleteket elárulni arról, hogyan tudják ezt bebizonyítani. Mesterházy Attila azután beszélt erről, hogy a házbizottságban nem támogatták az MSZP azon javaslatát, hogy zárt ülésen, nyílt szavazással válassza meg a Legfelsőbb Bíróság elnökét az Országgyűlés.

Elmondta: a zárt ülésen gombnyomással szavaztak volna, a Ház elnöke azonban csak a végeredményről tájékoztathatta volna a nyilvánosságot.

A frakcióvezető szerint ezzel megvalósult volna a zárt szavazás is, de egyértelművé vált volna, ki hogyan szavazott, és ezzel minden félreértést el lehetett volna kerülni.
Azt mondta, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy még egyszer ne fordulhasson elő az a helyzet, hogy nem tudják feketén-fehéren bizonyítani: tartották a szavukat.

Közölte: a frakcióülésen megerősítették, hogy kitartanak Baka András megválasztása mellett, most is igennel voksolnak, ahogy a múlt héten. Megjegyezte: biztosak a frakciótagokban, ezért nincs semmi kockázata, hogy "megfelelő technikát" alkalmazzanak, és egyértelművé váljon, hogy az MSZP-frakció tartotta a szavát.

A politikus közölte: nem egészen érti, miért hallgatta meg újra a Fidesz-frakció Baka Andrást, hiszen már egy évvel és egy héttel ezelőtt is ismerték a jelöltet, és támogatták a megválasztását.

Mesterházy Attila azt mondta, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök is részt vett a frakcióülésen, a képviselők a jövő évi adótörvényekről és a vagyonadóról szóló előterjesztésről kérdezhették a kormányfőt, aki a jövő héten is jelen lesz a frakcióülésen.
A frakcióvezető kitért arra, hogy döntöttek az adó-, valamint a vagyonadóról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványokról is.

Mint elmondta, a jövő heti frakcióülésen döntenek arról, mekkora felajánlást tesznek a krízisalapba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását