2024. május 4. - Mónika, Flórián

37 fok, mint az "enyhe" nyár

Texasban könnyednek számító, legfeljebb 37,7 Celsius-fokos nyári napok váltogatják egymást, immár két hete. Az amerikai szövetségi államban 1913 óta nem fordult elő, hogy júniusban ilyen hosszú időn keresztül ne szökjön a hőmérséklet 40 fok fölé.
2009. június 23. kedd 06:28 - HírExtra
Bár a statisztikai adatokkal dolgozó meteorológusok nem szívesen használják egy hónap időjárásának jellemzésére a kellemes szót, az országos meteorológiai szolgálat texasi szakértője kellemes nyarat emleget. "Valószínűleg ez a legkellemesebb június, amióta itt élek" - mondta a 40-es éveinek végén járó Valerie Meyers, hozzátéve, hogy élete nagy részében a déli szövetségi államban élt.

A helyi sajtó tudósítása szerint a texasiak fellélegezhetnek az elviselhető nyári időjárásban. Éjszakánként nyitott ablak mellett aludhatnak, és vezetés közben kilógathatják kezüket kocsijuk ablakán, amit a nagy forróság miatt nyaranta általában nem engedhetnek meg maguknak. A szomszédok esténként az utcán társaloghatnak, a gyerekek a szabadban játszhatnak. Ritka események ezek nyaranta, amikor Texasban általában a levegő se moccan és kínzó a hőség.

Meyers szerint az idei június azért lehet viszonylag hűvös, mert a magas légnyomású képződményeket kiszorítják a nyugati partok felől érkező, hűvösebb levegőt hozó alacsonyabb légnyomású frontok.

Az előrejelzés szerint azonban a texasi kellemes nyár hamarosan véget ér, ugyanis napokon belül visszatér a 40 fok fölötti hőmérséklet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását