2024. május 14. - Bonifác

A tetovált mellkas alatt érző szív dobog

A Hooligans szekere igencsak jól fut, a napokban nagy sikerű megakoncertet tartottak a nyár kezdetének tiszteletére. A zenészek éjjel-nappal készültek a bulira, de Kiss Endinek volt a legsűrűbb programja, hiszen az egész napos próbák és egyéves kislánya között kellett magát megosztania.
2009. június 28. vasárnap 17:45 - Ruttka Ildi
- A napokban egy reggeli tévéműsorban szerepeltetek együtt: Kiara olyan angyali nyugalommal üldögélt az öledben a beszélgetés alatt, amin azonnal lehetett látni az összeszokottságotokat, az egymáshoz való feltétlen ragaszkodásotokat és persze az olthatatlan apa-lánya szerelmet…

- Veronikának császármetszéssel kellett világra hoznia a kislányunkat, és amint kivették a babát, szinte azonnal a kezembe nyomták, hogy én mosdassam meg. Az a bizonyos első kórházi fürdetés olyan mély nyomokat hagyott bennem, hogy azóta ha éppen – nagyritkán - otthon vagyok a babafürdetés idején este, saját kezűleg mosdatom meg Kiarát. A rólunk lerívó harmóniát mindenki észreveszi, valóban összeforrott kis duó vagyunk, hiszen minden szabad percemet Kiarával töltöm, sokszor még a zenekari próbákra, hangbeállásokra is magammal viszem, csakhogy a közelemben tudjam.

- Fura módon több ismert férfinak kizárólag lánya van, például Ganxta Zoleenak, Bereczky Zolinak, Kozsónak, Gáspár Lacinak, Bochkor Gábornak, Szabó Győzőnek és most már te is ezt a tábort erősíted: nem bánod, hogy nem kisfiad van, akiből majd focistát, rockzenészt, netán bokszbajnokot nevelhetsz?


- Bevallom, amíg Verácska még csak állapotos volt, gyakran gondoltam arra, milyen vagány kis srácot faragok majd a csemetémből, de amióta a kezembe foghattam a lányomat, tova tűnt ez a fajta érzés, boldog vagyok, amiért lányos apa lehetek. Amióta az eszemet tudom, nők vesznek körül, hiszen egykeként anyukám, nagymamám sokat törődött velem, és felnőttként rockzenész létemre is mindig kényeztettek a nők. Nekem természetes, hogy a barátnőm mellett a lányom van körülöttem álló nap, ráadásként egy másik kapcsolatomból van már egy hároméves kislányom is, vagyis önző férfiként szeretem, ha csupa nő vesz körül. Kiarával együtt fekszem, együtt kelek, ez egy olyan különleges szerelem, amihez hasonló soha nem volt, nincs, és nem is lesz az életemben.

- Gondolom, Kiara lányod akkor is felébreszt reggel, ha nem sokkal azelőtt értél haza egy hosszúra nyúlt éjszakai buliból…

- Minden reggel a lányom ébreszt, de ez nekem egyáltalán nem okoz gondot, mivel nem vagyok egy álomszuszék típus, pár órával be szoktam érni, a gyerekemmel való ébredés pedig az egyik legszebb dolog a világon!

- A tetovált kebel alatt tehát a te esetedben is érző szív dobog…


- A külsőségekből butaság ítélni! Azért mert valaki agyontetovált, testékszereket visel és kemény, bulizós életet él, attól még lehet melegszívű, jóindulatú, érzelmes ember. Én is ilyennek tartom magam. Sok pasi, akik úgy néznek ki, mint a lányos anyák álmai, vagyis öltönyösek, nyakkendősek, jólfésültek, sima modorúak, azokban sokszor annyi lélek és szív sincs mint egy szúnyogban. Én bizony nagyon érzelmes vagyok, bár ezt az arcomat csak kevesen ismerhetik.

- Milyen kispapai tevékenységeket végzel el?


- Minden baba körüli teendőből kiveszem a részem, a pelenkázástól az etetésen át a sétáltatásig, és mint már kezdetben említettem: ha épp otthon vagyok, az esti fürdetés az én feladatom! Soha nem tanultam semmit senkitől, valahogy automatikusan ráéreztem, mit és hogyan kell csinálni a lányom körül. Ha valakit olyan olthatatlan szerelemmel szeret az ember, mint én a kislányomat, nincs olyasmi, amit a kedvéért meg ne tenne. Ez természetes.

- Menyit mozdultok ki otthonról Kiarával?


- Gyakorlatilag mindenhová hordom-hordjuk magunkkal, még a mostani Petőfi Csarnok-béli koncertünk délutáni hangbeállási próbáján is ott volt velem és az édesanyjával, végigmutogattam neki a hangszereinket, a mikrofonokat, nagyon élvezte! Otthon is a Hooligans és az ehhez hasonló zenéket hallgat, nem zavarja a hangerő, néha el is alszik a kemény metál vagy rock ritmusokon! Amúgy nem vagyok a híve annak, hogy egy kisgyerek mondjuk ötéves koráig ne jusson messzebb a ház sarkánál. Miért ne mehetne oda, ahová a szülei? Nem akarjuk Kiarát anyámasszony katonájának nevelni, a mai világ úgysem erről szól. Kiara vagány csaj lesz, már megjárta Afrikát, mikor egy kihagyhatatlan lehetőségnek köszönhetően Zanzibárba utazhattunk Veronikával. Az akkor hét hónapos lányunkat semmiképpen nem akartuk itthon hagyni két hétre sem, bármennyire is imádják a nagyszülők, és persze boldogan vigyáztak volna rá.

- Hogy bírta a kicsi a nagy kalandot?


- Gond nélkül utaztunk, a tizennégy órás repülőút végén rajta kívül minden utas nyűgös és fáradt volt, nem is értették a körülöttünk lévők, hogy lehet Kiara ennyire jókedvű! Oda is jöttek hozzánk többen gratulálni leszállás után, mi meg persze büszkélkedtünk. A különleges nyaralásra a gyerekorvos tudtával és beleegyezésével vittük el a lányunk, szerencsére minden rendben volt, épen és egészségesen, kipihenten értünk vele haza.

- Másik kapcsolatodból van már egy három éves kislányod: Kiara és Boglárka jóban vannak egymással, gyakran találkoznak?

- Hogyne, heti rendszerességgel hozom el Bogit mihozzánk, nagyon jól szokták érezni magukat együtt, annak dacára, hogy Bogika már nagyobb kislány, míg Kiara még csak most tanul járni. Semmi hajtépés, semmi féltékenykedés, ölelgetik, simogatják egymást: hál’istennek Bogi ugyanolyan barátságos, kedves, nyugodt természetű baba, mint Kiara, soha nincs gond egyikükkel sem, annak dacára hogy más-más életszakaszukat élik.

- Hogy néz ki az idei nyaratok? Mentek valahová vakációzni?


- Több meghívást kaptunk barátainktól, lesz lehetőségünk Balaton mellé, és az ország más tájaira is menni vakációzni esetenként 2-3 napra, a külföldet most kihagyjuk. A Hooligans hál’istennek tele lesz fellépésekkel egész nyáron, júliustól beindul az őrület!

- Most ünnepeltétek Kiara életének első születésnapját: hogy sikerült a Hooligans-es babazsúr?

- Nekem mániám az egyedi torta, Bogikának is mindig különlegeset csináltattam eddig, legutóbb egy hatalmas Miki egért formázott a szülinapi süteménye. Most Kiara a Muppet show legendás külsejű dobosát kapta ajándékba: úgy tűnt, nagyon tetszett neki a fura látvány, a torta pedig kifejezetten ízlett neki. Rengeteg vendég volt a bulin, több mint negyvenen tették tiszteletüket, akik között persze számos kisgyerek is volt, hiszen ahogy öregszünk, természetesen nő az utódtábor is körülöttünk! Fura módon a Hooligansből kizárólag nekem, a leginfantilisebb lelkületűnek vannak már gyerekeim, a többiek még nem gondoskodtak utánpótlásról.

- Van már terved, mire taníttasd majd a kis Kiarát?


- Óvodás koráig otthon marad velünk, de nagyon szeretném, ha már addig is elkezdene - amint lehet - zongorázni és angolul tanulni, valamint sportoljon is, ezek a legfontosabb alapok. Babaúszásra már járunk vele rendszeresen, azt nagyon élvezi! Ha szeretne dobolni, én megtanítom örömmel, de amúgy azt fogja csinálni az életben, amihez a legnagyobb kedve lesz majd. Én tutira nem erőltetek rá semmit, a legfontosabb a szabad akarat, ebből születik a boldogság.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását