2024. március 29. - Auguszta

A Fidesz így oldaná meg a "cigánykérdést"

A Fidesz a "cigánykérdés" megoldására a félelem nélküli biztonságra épülő programját ajánlja, ennek a programnak az alapja a munka, az otthon, a család.
2009. július 3. péntek 20:50 - HírExtra
A Fidesz alelnöke - akit ezen a héten az Országgyűlés alelnökének is megválasztottak - azt mondta: a szocialista kormány családellenes politikájával szemben a Fidesz támogatni fogja a családok életét, munkához juttatja az embereket, "a gyerekeknek óvodába, iskolába kell járniuk, a szülőknek pedig dolgozni."

"Ezért tartjuk fontosnak az oktatást, és emelünk szót a kizárólag rövid távú pénzügyi szemléletből kiinduló bölcsőde-, óvoda-csoportösszevonás és -bezárás, valamint a kényszerintegráció ellen" - mondta.

A romák helyzetének javításáról a Fidesz alelnöke kifejtette: "kétkezi munkát kell nekik adni, az építőiparban, a gyógynövény-termesztésben és -gyűjtésben, az olyan régi, hagyományos tevékenységekben, mint a kosárfonás, vályogvetés, vagy a kultúra ápolása".

A politikus elmondta: mélységesen felháborítja az, hogy az anyáktól a szocialisták elveszik a szabad választás lehetőségét, éppen ezért a Fidesz kormányra kerülése esetén visszaadja a gyest és a gyedet. Kitért arra is, hogy a 13 havi nyugdíj kifejezést sem szereti, mert véleménye szerint "ez a nyugdíj része, számomra természetes, hogy a nyugdíjak reálértékét nemcsak megőrizzük, hanem ahogy a gazdasági növekedés lehetővé teszi, növeljük".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. július 13. 00:59
Mese habbal!Amikor 4 évig hatalmon voltak nem termtettek munkahelyet sem.Sőt a családi pótlékot sem emelték egy Ft-al sem!A 62 évre emelt nyugdijbamenés idejét is megigérték,hogy visszaállitják 55 és 60 évre!Azután nem csináltak semmit sem,csak tömték a családjaik zsebét pénzzel!
korcsmaaros
2009. július 4. 18:50
Minden szavuk igaz!A Fidesz nem hazudik!A Fidesz? Az nem!Ez a megoldás a válságra,Orbán szorgos,munka szerető cigányaival megteremti a jólétet!
jenő
2009. július 4. 10:58
volt négy évük, a fenti problémák akkor is valósak voltak......nem tettek semmit, de a kiváltságos főtisztviselői kart létrehozták . Az abban szereplők miután az mszp lett kormányzópárt , bosszúból(?) nagyon sokat tettek azért , hogy a mai politikai-gazdasági helyzet bekövetkezzen
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását