2024. április 29. - Péter

A Vagyonkezelő kezébe kerülhet egy kastély

A Népszabadság információi szerint Hiller István, az oktatási tárca vezetője egy kastély átadására már rábólintott abból a tízből, amelynek a piaci hasznosítását nemrég kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).
2009. július 6. hétfő 08:30 - HírExtra
A miniszter nem válaszolt még Tátrai Miklós MNV-igazgató levelére, de a Népszabadságnak azt hangoztatta: nem fog hozzájárulni a tartósan állami tulajdonban tartandó kastélyok eladásához. Kitért ugyanakkor az elől a kérdés elől: vajon a vagyonkezelő-váltáshoz hozzájárul-e - olvasható a cikkben.

A napilap a tárca sajtóosztályát idézi: e szerint ez attól függ, "hogy a vagyonkezelési szerződés megkötése adott vagyonkezelővel és az abban foglalt feltételek az ingatlan műemléki értékének megőrzését szolgálják-e. Az oktatási tárca az MNV-től további, részletesebb információk beszerzését kezdeményezte".

A Népszabadság úgy tudja, egy kastély átadására már rábólintott az oktatási minisztérium. A többi esetében szakértői tárgyalásokra bízza az ügy rendezését, ami nem ígér gyors eredményt, mert az egyik oldalon az MNV, a másikon a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának képviselői foglalnak majd helyet.

A cikk beszámol arról is, hogy egy kastélyok szállodai hasznosításával foglalkozó cég, a Compagnie des Chateaux d'Europe Centrale érdeklődését komolyan felkeltették a magyarországi üzleti lehetőségek. Az igazgató tárgyalt is a Pénzügyminisztériumban a füzérradványi kastély esetleges átvételének feltételeiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását