2024. május 5. - Györgyi

Fej-fej mellett a Transformers 2 és a Jégkorszak 3

Ugyanannyian voltak kíváncsiak a Transformers folytatására, mint a Jégkorszak harmadik epizódjára az észak-amerikai mozikban a függetlenség napi hét végén.
2009. július 6. hétfő 11:06 - HírExtra
A Transformers: A bukottak bosszúja címet viselő robotos film a premierje óta eltelt 12 napban összesen 293,5 millió dollárt (58 milliárd forint) kaszált az amerikai piacon, világszerte pedig már 591 millió dolláros (116 milliárd forint) bevételnél tart - összegezte az adatokat a The Variety mozis szaklap online kiadása.

A Jégkorszak 3. - A dínók hajnala szerdán került a tengerentúli filmszínházakba. A 3D-ben is látható animációs film az utóbbi öt napban 67,5 millió dollárt (13 milliárd forint) ért meg az amerikai nézőknek. A nemzetközi piacon viszont minden idők legmagasabb animációs bevételével kezdett: 148 millió dollárért (29 milliárd forint) váltottak rá jegyet. Így a 20th Century Fox produkciójának összbevétele az eltelt néhány napban elérte a 215,5 millió dollárt (42,4 milliárd forint).

A hétvége másik nagy sikerű premierfilmje Johnny Depp Közellenségek című gengszterhistóriája volt, amit szintén szerdán kezdtek vetíteni az amerikai piacon. A Michael Mann rendezte Dillinger-dráma a hét végi box-office toplista harmadik helyét szerezte meg 26,2 milliós (5,2 milliárd forint) bevétellel, az ötnapos jegyeladásból pedig összesen 41 millió dollárt (8 milliárd dollár) gyűjtött.

A negyedik helyen a Nász-ajánlat című Sandra Bullock-vígjáték futott be 12,78 millió dollárral (2,5 milliárd forint).

Az ötödik helyen a Másnaposok tartja magát 10,5 millió dollárral (2 milliárd forint); a viharos legénybúcsú következményeiről szóló produkció, ami alig 35 millió dollárból (7 milliárd forint) készült, a variety.com értesülése szerint az észak-amerikai jegyeladásokból már 204,2 millió dollárt (40,2 milliárd forint) szedett össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását