2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hagyó elszámoltatná a BKV vezért

Hagyó Miklós továbbra is úgy véli, hogy Kocsis Istvánnak, a BKV vezérigazgatójának tisztáznia kell magát az őt ért vádakkal szemben - közölte a főpolgármester-helyettes irodája kedden az MTI-vel.
2009. július 7. kedd 16:53 - HírExtra
Horváth Éva sajtófőnök a közleményben azt írta: a BKV hétfőn sajnálatos módon Hagyó Miklós tudta és beleegyezése nélkül adott ki közleményt a főpolgármester-helyettes és a BKV-vezérigazgató múlt pénteki személyes megbeszéléséről.

A sajtófőnök leszögezte, hogy Hagyó Miklós véleménye a múlt héten írt, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjéhez, Steiner Pálhoz intézett levelében megfogalmazottakhoz képest nem változott. Hozzátette: Kocsis István és Hagyó Miklós a főpolgármester-helyettes kezdeményezésére múlt pénteken azért egyeztetett, hogy a vezérigazgató első kézből kapjon tájékoztatást a személyét érintő levélről. Steiner Pálhoz írt levelében a főpolgármester-helyettes rámutatott arra, hogy nem szakmai kifogások miatt fogalmazta meg az MSZP fővárosi vezetéséhez és frakciójához címzett javaslatát.

A közlemény szerint a főpolgármester-helyettes a Kocsis István vezérigazgató vezetése alatt az előző munkahelyén, az MVM Zrt.-nél keletkezett, személyét is érintő ügyek, illetve a médiában megfogalmazott számos gyanúsítás kapcsán tartotta szükségesnek, hogy hangot adjon aggodalmának.

Hagyó Miklós pénteki levelében azt írta: "az ártatlanság vélelmét is tiszteletben tartva, semmi okom nincs kételkedni a vezérigazgató úr szavában", miszerint a sajtóban megjelentekkel ellentétben neki nincs offshore cége. Hangsúlyozta, hogy "könnyen kerekedik, kerekedhet olyan hangulat, amelyben a vezérigazgató urat ért újabb gyanúsítások miatt a BKV Zrt.-re is rávetülhet a gyanú árnyéka, ami ronthatja a cég tárgyalási pozícióit, s helyzetét és társadalmi megítélését".

A keddi közlemény szerint a főpolgármester-helyettes kifejezte reményét, hogy Kocsis István kezdeményezésére a kilátásba helyezett jogi tisztázási folyamat már megindult, s a vezérigazgató a BKV felügyelőbizottsági ülésén "már hitelt érdemlően, azaz minden kétséget kizáróan tisztázni tudja magát az őt ért vádakkal szemben".

Mint írták, a kialakult helyzet túlmutat a szűk szakmaiságon, Hagyó Miklós ezért felvetette, hogy "szükséges és hasznos lenne, ha az MSZP fővárosi szervezete és a városházi szocialista frakció átgondolná: kell-e, szükséges-e az adott helyzet politikai kezelése érdekében, koalíciós partnerével egyeztetve, lépéseket tennie".

A főpolgármester-helyettesi iroda kiemelte: semmiképpen nem nevezhető korrektnek egy négyszemközti tárgyalás szövegkörnyezetéből kiszakított részlet egyeztetés nélküli közzététele, ami azt a látszatot keltheti, hogy Hagyó Miklós álláspontja a levelében foglaltakhoz képest megváltozott volna. A főpolgármester-helyettes véleménye változatlan.

A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő BKV-t közvetve érintő, a szakmaiságon hangsúlyozottan túlmutató ügy kapcsán továbbra is elengedhetetlennek ítéli az adott helyzet politikai kezelésével kapcsolatos esetleges feladatok áttekintését, a szükségesnek ítélt lépések megtételét.

A közlemény rögzíti, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén a főpolgármestert és az SZDSZ illetékes fővárosi politikusait tájékoztatta Steiner Pál frakcióvezető az MSZP által kialakított véleményről, hangsúlyozva az ügynek a szakmaiságon messze túlmutató vonatkozásait.

A BKV hétfői tájékoztatása szerint Hagyó Miklós a múlt pénteki négyszemközti megbeszélésen megerősítette, hogy szakmailag elégedett Kocsis István BKV-vezérigazgató munkájával, aki továbbra is bizalmát élvezi. A társaság közleménye kitért arra, hogy a főpolgármester-helyettes és a vezérigazgató korrekt együttműködésről biztosították egymást és felvázolták a BKV előtt álló jövőbeni feladatokat, egyeztették a társasággal kapcsolatos további lépéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását