2024. április 20. - Tivadar

Így elfér majd a bőröndjében!

A megfelelő ruhadarabok, cipők és egyéb kiegészítők megválasztásával nem csupán a bőröndünk lesz könnyebb a nyári vakáció alatt, hanem kevesebbet kell fizetnünk a repülőtéren, rövidebb lesz a reggeli készülődés és több hely jut majd az "otthagyhatatlan" szuveníreknek.
2009. július 11. szombat 18:28 - HírExtra
A legfontosabb, hogy könnyű ruhaneműkkel töltsük fel a bőröndünket mikor nyaralni indulunk - mondja Mary Alice Stephenson stílus szakértő. Az első alapdarab a szellős nyári ruha. A rövid tunikából, vagy a "maxi ruhából", illetve a kettő közötti átmenetből egy strandpapuccsal tengerparti viseletet, egy elegánsabb szandállal pedig kifogástalan esti öltözetet varázsolhatunk.

A harmadik aranyszabály a keki színű nadrág, vagy sort. "Ez a +nyár farmere+" Stephenson szerint, aki a szoknya pártiaknak könnyen felkapható pamut vagy vászon modelleket javasol. A semleges színű "alsórészt" pedig fel lehet dobni egy díszesebb, akár puffos ujjú blúzzal, vagy egyéb virágmintás felsővel. Következő lépés a póló, vagy trikó, amely minden színben és árban kapható és amely mindennel jól párosítható. A fürdőruha kiválasztásakor az alkatunknak legmegfelelőbb fazont részesítsük előnyben.

A tenger, vagy a légkondicionáló hűvös szele ellen érdemes csomagolni egy pamut-, vagy kasmírkardigánt, illetve egy vékony strand-, vagy vállkendőt. Utazzunk a legnehezebb cipőnkben és a "kíméletlen" szortírozás során aszerint válasszuk ki a két másik pár lábbelit, hogy alkalmasak legyenek városnézéshez és az étkezésekhez.

A nagy, strandoláshoz is használható táska mellé egy kisebb, városnézéshez alkalmas váll-, illetve kézitáskát is érdemes vinni. Ékszernek elég egy korall-, vagy türkiznyakláncot meg egy kristályfülbevalót pakolni, amelyekkel feldobhatjuk az öltözetünket. A tengerpartra pedig strapabíró fejfedő dukál. A piperecikkeket nem kell túlzásba vinni, egy tubus sampon három hétig is elég lehet. A mikroszálas anyagból készült fehér neműket pedig magunk is kimoshatjuk és másnapra megszáradnak.

A férfiaknál az övek és a cipők megválasztásakor szintén a könnyűségen van a hangsúly. Egy alapszínű - fekete, tengerészkék, szürke - táska mellé egy bőrből készült cipó-öv szettre van csupán szükség, amely mindenhez passzol. A "farmer mániások" utazzanak kedvencükben, mert valószínűleg az a poggyászuk legnehezebb darabja és ha tehetik válasszák a kifejezetten nyári viseletnek szánt (könnyebb anyagból készült) modelleket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását