2024. május 7. - Gizella

Éljen! Sörrekorderek vagyunk!

Új Guinness-rekordot állítottak fel Balassagyarmaton, ahol 2030 féle sört vonultattak fel a sörfesztiválon. A rekordot eddig egy brüsszeli söröző, a Delirium Café tartotta 2004 féle sörrel.
2009. július 17. péntek 14:24 - HírExtra
Idén a XIII. Sörfesztivált tartják a Nógrád megyei városban, és a szervezők 2009 féle sörrel készültek a világrekord beállítására - mondta az MTI-nek pénteken Fazekas János, a fesztivált szervező Golan Produkció Bt. tulajdonosa.

Végül még ezen is túltettek, 2050 különböző sör volt a helyszínen, amelyből a magyarországi Guinness-bizottság 2030 féle sört hitelesített, a független hitelesítő tanú Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere volt.

Fazekas János elmondta: nem döntöttek még arról, mi lesz a rengeteg sörrel, de a szervező bevallotta, nem szívesen adna túl a gyűjteményen, hiszen egyrészt 1,2 millió forintba került a projekt, másrészt rengeteg szervezőmunkát igényelt.

Az állandó stábban négyen gyűjtötték a söröket, de még ismeretlenek is segítették a rekord felállítását.

Jártak Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Hollandiában, Belgiumban, Németországban és Ausztriában, és mivel forgalmazóktól szerezték be a sört, a világ minden tájáról gyűltek a palackok, így van a készletben sör Pakisztánból, Indiából, az USA-ból, de még az Angolához tartozó Zanzibárról is.

A szervezőmunkát még az elején megkezdték, de a szavatossági idő miatt az utóbbi egy hétben zajlott az utaztatás.

Fazekas János elmondta, nagyon nehéz volt a koordinálás az átfedések miatt, mert az volt a cél, hogy minden féléből legyen egy-egy üveggel, de előfordult, hogy az esti egyeztetésen kiderült, ugyanabból a márkából szereztek be tíz üveggel.

A 2030 fajta sör egy polcrendszeren áll most Balassagyarmaton a sörfesztivál vasárnapi zárónapjáig. A sörökről színes katalógus készül majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását