2024. május 5. - Györgyi

Magyar Bálint: Ennek az SZDSZ-nek vége

Ennek az SZDSZ-nek vége - nyilatkozta a Népszabadságnak Magyar Bálint, aki szerint az új elnök a legvadabb SZDSZ-ellenes vádakat "böfögi vissza".
2009. július 17. péntek 07:19 - HírExtra
A pénteki Népszabadságban közölt interjúban a politikus úgy fogalmazott: már egy ideje világos, hogy az SZDSZ pártként befejezte a működését. Mégis, a volt szocialista országokon belül az SZDSZ az egyetlen olyan párt, amely a demokratikus ellenzék személyi és intézményes folytonosságát húsz éven át fenntartotta - tette hozzá.

Magyar Bálint véleménye szerint az SZDSZ a szabad, ám parttalan viták színtere volt, és hiába született egy-egy politikai döntés, az nem befolyásolta a viták nyilvánosságát. Ez sokszor azt okozta, hogy az SZDSZ-nek egy kérdésről két véleménye volt, de egyikkel sem értett egyet - fogalmazott.

Beszélt arról is: az SZDSZ az egyetlen párt, ahol a belső kritikai él mindig nyilvánosan jelent meg. "Mostanra eljutottunk egy olyan bohózatig, ahol az új elnök a legvadabb SZDSZ-ellenes vádakat böfögi vissza, és kér értük bocsánatot a társadalomtól" - mondta az interjúban a szabad demokrata politikus, aki arra a kérdésre, nincs-e remény a párt újjászületésére, úgy válaszolt: "ennek az SZDSZ-nek vége".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csubaka
2009. július 17. 09:37
"..... az SZDSZ a szabad, ám parttalan viták színtere volt, és hiába született egy-egy politikai döntés, az nem befolyásolta a viták nyilvánosságát....."

Magyar Bálint tevőlegesen részese annak a botrányos pártpolitikának, amely miatt az SZDSZ a rendszer váltás óta gyakorlatilag megszűnt létezni.Szűk "baráti kör" üzleti érdekeinek érvényesítése céljából rafinált módon fenntartott és frakciónak nevezett kartell parlamenti működtetésével vezették félre az liberális értékekben hívő, a demokráciát támogató párttagokat és pártonkívüli szimpatizánsokat is. Az elmúlt hat év során azonban a kormányban működő szabad demokratának mondott de az anarchiához lényegesen közelebbi felfogású SZDSZ-es politikusok aztán mindent meg is tettek annak érdekében, hogy a társadalom mind a pártot, mind pedig az eszmét a lehető leghatározottabban elutasítsa a jövőben.
Kovács Pistike minden bizonnyal felnőtt és hülyére röhögi magát azon ami a pártban az ország szeme láttára folyik. Igazából most mutatkozik meg, hogy kik bitorolták ezidáig az SZDSZ-t támogatók bizalmát. Javaslom, Magyar Bálintnak, Pető Ivánnak és mind a 229 aláírónak, hogy nézzék vissza a koalíciós kormány működéséről készült híranyagokat, videofelvételeket, hasonlítsák össze az ország VALÓS statisztikai adatait a korábbiakkal. Lesz munkájuk bőven, és okuk is a hallgatásra.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását