2024. április 29. - Péter

A szexet elő kell készíteni?

Sokszor láthatunk a filmekben olyan jeleneteket, amikor a főhős egy bombázóval vadul szeretkezik, fittyet hányva bármire másra. Nos a való életben elengedhetetlen a megfelelő előjáték a tartalmas és kielégítő szeretkezéshez.
2009. július 18. szombat 13:00 - Bánlaki Zsolt
Előjáték a jobb szexért?

Egy jól működő kapcsolatban elengedhetetlen az összhang a jó kommunikáció és természetesen az egészséges szexualitás. Sokan elkövetik azt a hibát főleg férfiak, hogy rögtön a közepébe vágnak a dolgoknak, nem fordítanak megfelelő időt partnerük tűzbe hozására. Persze szituációtól függ, hiszen egy vad szenvedélyes együttlétnél megesik, hogy nincs idő az előjátékra, viszont egy hosszabb ideje tartó kapcsolatnál már több figyelmet kell partnerünkre fordítani. Az előjátéknak igenis fontos szerepe van a szexben, hiszen a tartalmas együttlét megfelelő előkészítést követel.

A gyengébbik nem kívánsága

A szeretkezés
A jó szeretkezést meg kell tanulni, ahhoz, hogy valóban élvezzük. De ez nem csak közösülést jelent, s nem is ott kell kezdeni a tanulást. Hol kell kezdeni? A szeretkezés kezdete könnyed petting, amin elsõsorban a simogatást, ölelkezést és a csókolózást értjük, persze abban az esetben, ha ezekre érzéki örömszerzés céljából kerül sor.
Előjátéknak nevezzük az együttlétet megelőző szexuális játékot, melybe beletartoznak a különböző szerepjátékok és az erogén zónák ingerlése. A szerepjátékoknak a skálája elég széleskörü. Különböző szituációkat eljátszhatnak a párok, melyekhez használhatóak szexuális segédeszközök is. A durvaság is fokozhatja a vágyat persze, amíg mind a két félnek örömet okoz.

Összességében az előjáték a nők orgazmusának előkészítése miatt fontos. A férfiak számára nem elengedhetetlen az együttlét megfelelő előkészítése, hiszen az erősebb nem előjáték nélkül is könnyedén eljut a csúcsra. Persze ez nem azt jelenti, hogy ők nem szeretnék, de a férfiaknak már sokszor a látvány elegendő, hogy izgalmi állapotba kerüljenek.

A nők számára nagyon fontos, hogy kellemes érzésben részesüljenek az erogén zónáik ingerlése útján, mert igazából ez nyitja meg az orgazmushoz vezető kapukat. Az erogén zónák a test különböző területein találhatók, melyeket érző idegek alkotnak. Érzékenységük, ingerelhetőségük eltérő és simogatás, vagy más stimuláció folytán jönnek izgalomba.

A petting ennyire népszerű?

Vannak, akik az előjátéknál meg is állnak és nem tesznek mélyebb benyomást partnerükre. A petting a fiatalabb korosztály kedvelt szexuális tevékenysége. A középiskolások között a legelterjedtebb, mert ezt alkalmazva nem kell nem kívánt terhességtől, különféle nemi betegségektől tartani és a lányok még az „ártatlanságukat” is megőrizhetik. A pettingelés gyakoriságának maximumát 20 és 25 év között érik el a fiatalok. Kicsit meglepő ennek a szexuális játéknak a népszerűsége, hiszen csak az utóbbi 50 év során alakult ki és került a köztudatba. Persze nagy valószínűséggel ezelőtt is művelték ősapáink és ősanyáink és csak a neveltetés és erkölcsösség megakadályozta, hogy beszéljenek róla.

Pettingnél a közösülésen kívül minden más engedélyezett. A nőknek nagyobb mozgási teret biztosít és hozzájárul ahhoz, hogy teljes mértékben megszűnjenek a gátlásaik a nemi életben. Ez a módszer Amerikából jutott át Európába.

Amerikától vettük át, mint a hamburgert?

Egy amerikai kutató szeirnt, az USA-ban a magasabb társadalmi rétegeknél szokásos tevékenységnek számít, hogy tartósabbá tegyék kapcsolatukat. Elsajátítják a tapintással való ingerlést, mely közvetlenebbé teszi az szeretkezést és bizonyítottan gátlásoldó hatása is van. Ennek ellenére a petting nem mérvadó a házasság zökkenőmentes működésében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását