2024. május 6. - Ivett, Frida

Van hova fejlődnie a szexuális oktatásnak

Az amerikai tizenévesek kapnak szexuális oktatást, ám többségük nem a szülőktől szerez tudomást a születésszabályozás módjairól.
2009. július 18. szombat 08:18 - HírExtra
Az adatok azt mutatják, hogy az amerikai fiataloknak jobb szexuális oktatásra lenne szükségük - állítja az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja (CDC).

Jelentéséhez a CDC számos tanulmány adatait összegezte, melyek több százezer 10 és 25 év közötti amerikai gyerekre és fiatalra vonatkoztak.

Megállapításaik közt van, hogy a 18-19 éves lányok 50, a fiúk 35 százaléka beszélgetett szüleivel a születésszabályozásról. A fiatalok több mint nyolcvan százaléka 18 éves kora előtt kapott útmutatást arra, hogyan mondjon nemet a szexre. A lányok 70, a fiúk 66 százaléka kapott eligazítást a nem kívánt terhesség megelőzésének módszereiről.

A 15 és 17 év közötti lányok harminc százalékának volt már szexuális tapasztalata, a 18 és 19 éveseknek már 71 százaléka mondta ezt. Ugyanebben a két korcsoportban a fiúk 32, illetve 65 százalékának volt már szexuális kapcsolata.

A 18 és 24 év közötti fiatal nők mintegy tíz százaléka mondta el, hogy az első közösülése nem önkéntes volt.

A HIV-fertőzöttek aránya a 15 és 19 év közötti fiúk körében tíz év alatt csaknem megkétszereződött (1,3 százezrelékről 2,5 százezrelékre) és a szifilisz előfordulása is emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását