2024. április 19. - Emma

9 góllal mostuk le Kanadát

A Kanada felett aratott magabiztos, kilencgólos győzelemmel mutatkozott be a római vizes vb férfi vízilabdatornáján hétfőn az olimpiai címvédő magyar csapat.
2009. július 20. hétfő 12:32 - HírExtra
Eredmény:
férfi vízilabda, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Kanada 15-6 (4-1, 4-1, 5-3, 2-1)
---------------------------------------------------------
a magyar góldobók: Biros 3, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Madaras, Varga II. Zs. 2-2, Varga Dániel, Varga Dénes 1-1

A bemutatkozáshoz kellemesebb riválist keresve se nagyon lelhetett volna Kanada nemzeti együttesénél Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő, bár időközben részben átalakult csapata. Az észak-amerikaiak a világpóló középmezőnyének alsó régiójához tartoznak, akik ellen a formacsiszolásra kiválóan alkalmas, edzőmeccs jellegű „gyakorlóórát” tarthatott a magyar válogatott, mely aktuális római ellenfelét 12-3-ra verte a tavalyi, pekingi ötkarikás játékokon.

Varga Dániel már az első támadásból betalált, s ez afféle jeladás is volt, mert innentől kezdve sorozatban hullottak a magyar gólok, ráadásul nemcsak mennyiségileg, de a minőséget tekintve is rendben volt a magyar „találékonyság”. Például mindjárt az elején a tetszetősség követelményének is bőséggel eleget tett a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Biros Péter pattintása (2-0), vagy Varga II. Zsolt lefordulásos közeli találata (4-1).

A második játékrészben akkor hördülhetett fel az amúgy erősen foghíjas lelátó népe, amikor a pekingi bajnokok egyike, Hosnyánszky Norbert egészen bravúrosan, úgy a félpályáról (!) ejtett a kanadai kapuba (7-2), bár közvetlenül előtte Biros is így cselekedett – igaz, ő jóval közelebbről.

A nagyszünetet követően a válogatott másik háromszoros olimpiai aranyérmese, Kiss Gergely balkezes bombája minősült különösen mutatósnak (11-3), míg Kis Gábor alakítása a klasszikus magyar centerezés legszebb hagyományait elevenítette fel (13-5).

Szépségdíjas gólokból kijutott a zárónegyedben is, a „tíz közte” állapot létrejöttekor például Madaras Norbert vágta be igen messziről a bal alsó sarokba a labdát, szépségdíjas kapufás gólt szerezve (15-5).

A vége 15-6 lett, amivel az eddigi egymás elleni összecsapások sora jubileumi állomáshoz érkezett: a 25. találkozón is – akár csak az előző 24-en – a magyar válogatott győzött.

A Kemény-legénység második csoportmeccsét szerdán (18:20 ó) Németország együttesével játssza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását