2024. május 5. - Györgyi

Kóka: Retkesről véleményt mondtak a kilépők

Retkes Attila teljesítményével kapcsolatban az SZDSZ-ből kilépők, az elnök politikája és mondatai ellen tiltakozók százai világosan elmondták a véleményüket, ehhez neki nincs mit hozzátennie – mondta Kóka János.
2009. július 20. hétfő 13:59 - HírExtra
Kijelentette, hogy „a frakció és a válságkezelés marad”, ő pedig addig lesz frakcióvezető, amíg élvezi a képviselőcsoport többségének bizalmát és van esély a válságkezelésre illetve az adócsökkentésre. Hangot adott annak a véleményének, hogy nyáron is folytatni kell a válságkezelést, és olyan javaslatokat kell a parlament asztalára tenni, amelyek segítik a növekedést. Leszögezte, hogy az SZDSZ frakciója ezeken és az összes olyan ügyön fog dolgozni, amelyeket a költségvetéshez közeledve a parlamentnek meg kell tárgyalnia.

Retkes Attila pártelnökké választásakor felszólította Kóka Jánost, hogy mondjon le a frakcióvezetői posztról. A július 12-én megválasztott pártelnök kilátásba helyezte azt is, hogy ellenkező esetben kizárhatják a pártból a képviselőcsoport vezetőjét. Pénteken, az SZDSZ új ügyvivőtestületének első ülése után pedig azt mondta, hogy a testület felkéri Kóka Jánost a távozásra, illetve arra, hogy nevezze meg, kit tudna utódjaként elképzelni. Retkes Attila kérdésre válaszolva akkor hozzátette, hogy nem merült fel semmilyen jogi lépés vagy szankció lehetősége a frakcióvezetővel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását