2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fiatalok fesztiválja

Több tízezer fiatalt várnak a szervezők a jubileumi, 10. zentai Nyári Ifjúsági Játékokra, amelyek kedd délután kezdődtek a Tisza-parti város egyik legszebb helyén, a Népligetben.
2009. július 21. kedd 23:41 - HírExtra
Az ötnapos rendezvénysorozat Észak-Vajdaság legnagyobb, többségében magyar fiatalok által látogatott fesztiválja. Méretét jól jelzi, hogy egyszerre tizenöt helyszínen zajlanak az események.

Mint a hasonló rendezvényeken, ezen is a zenéé a főszerep: magyar és helyi együttesek, neves előadók lépnek fel több színpadon. A vendégek között lesz Lajkó Félix hegedűművész, Rúzsa Magdi, a Beatrice és a Zanzibár együttes, a Hooligans, az Animal Cannnibals.

Külön színpadon mutathatják be alkotásaikat az underground együttesek, de szép számmal lesznek lemezlovasok is.

Előzetes megmérettetés alapján csaknem száz jelentkezőből került ki az az 50 nyolcfős csapat, amely a Játékok ideje alatt vetélkedőn méri össze tudását.

Lesznek filmvetítések, táncház, haditorna-bemutatók, kézműves és kreatív díszítőműhelyek.

Az Egészség-szigeten nemcsak vérnyomást, vércukrot és vérzsírt mérnek ingyen, szakemberek a bőrráktól a szívbetegségeken át a terhességig, szülésig és szoptatásig sok témáról tartanak előadást, s bemutatják a különféle sebellátási módokat, újraélesztési technikákat.

A Civil faluban pedig vajdasági és magyarországi társadalmi és ifjúsági szervezetek, programok mutatkoznak be, mint például az ifjúság életminőségének javítására alakított adai Ifix Ifjúsági Szervezet, a Jövő Fiataljai - Magyar Ifjúsági Egyesület Újvidékről, a jánoshalmai KITTI HÁLÓ (Kistérségi és Települési Ifjúsági Hálózat), vagy a Vajdasági Magyar Diákszövetég.

Akinek a koncertek hallgatása, a vitafórumokon, tájékoztatókon való részvétel közben elgémberedtek a tagjai, az az Őrült városban trambulinozhat, vagy próbálhatja ki ügyességét a paintballhoz hasonló új játékban, az airsoftban. És ha végképp elfáradt, idegesíti a fesztiváli zsivaj, akkor a "Chill out"-ban hűtheti le magát teaivás, vízipipázás közben, a hennafestők művészetét csodálva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását