2024. április 25. - Márk

Önkormányzati pénzből bővül a strand

Az önkormányzat pénzéből épül új úszómedence a szolnoki Tiszaligetben, miután a fürdő fejlesztésére nem sikerült pályázati forrást szerezni - közölte Szalay Ferenc (Fidesz), a város polgármestere az építkezés helyszínén kedden tartott sajtótájékoztatón.
2009. július 21. kedd 17:39 - HírExtra
A Liget termálstrand új úszómedencéjét az önkormányzat a Szolnok a Tisza fővárosa elnevezésű projekt keretében kívánta megépíttetni, de a pályázatából a bírálók kivették a tiszaligeti fürdő fejlesztési részét, így azt a város saját anyagi erejéből valósítja meg - mondta a polgármester.

Mint Szalay Ferenc kitért rá, azért van szükség egy újabb hideg vizű medencére, mert a termálstrand eddig csak eggyel rendelkezett, és ezt használtak a sportolók és a fürdővendégek is. A 220 millió forintért elkészülő új medence a vízi sportokat űzőknek ad majd helyet, ezzel megszűnik a korábban tapasztalt zsúfoltság.

Magyar Péterné, a kivitelező szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. műszaki igazgatójának közlése szerint egy 33,3 méter hosszú, többfunkciós versenypályás medence épül. Várhatóan október 30-án, már téliesített üzemmódban, azaz sátortetővel fedetten adják át az úszóknak, vízilabdásoknak és búvárúszóknak.

Bajzáth Béla, a szolnoki Bau-Komplex Kft. cégvezetője elmondta: az építkezés során közel 4.500 köbméter földet, kavicsot mozgatnak meg, 1.000 köbméter betont kevernek, 2.300 négyzetméternyi felületet burkolnak le és 1.600 méter közművet fektetnek le. Télen a régi és új medencét egyaránt fűtött sátor borítja majd, amely a kettő közötti átjárást is lehetővé teszi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását