2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Botrány a traffipaxbeszerzés körül

Költségvetési problémákra hivatkozva az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) úgy döntött, hogy az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság nem köthet szerződést azokkal a vállalkozásokkal, amelyek az ország három formális régiójában összesen hatszáz sebességmérő készülék beszerzésére és üzemeltetésére pályáztak.
2009. július 24. péntek 07:31 - HírExtra
A lap információi szerint a pályázatot lebonyolító OKFON Zrt. arról értesítette az ajánlattevőket, hogy a tárca úgy döntött: az ajánlatkérőnek nem áll módjában szerződést kötni a július 3-án megnevezett nyertesekkel, mert "a jövő évre ismertté vált költségvetési tervezési adatok nem nyújtanak fedezetet a megrendelésre". A lap megjegyzése szerint a visszalépés azért meglepő, mert a rendőrség a törvény szerint csak úgy hirdethette meg a tendert, hogy a forrása már a rendelkezésére állt.

A lap emlékeztet arra, hogy a pályázat végeredményét a Pintér Sándor volt belügyminiszter tulajdonában álló Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottságnál megtámadta, azt kifogásolva, hogy a Közép-, Kelet- és Nyugat-Magyarország területére tervezett hatszáz traffipax működtetésére a régiók sorrendjében 270 ezer, 298 ezer és 298 ezer forintos, havonta számított végső ajánlatot tett, míg hat vetélytársa drágább és hosszabb határidejű ajánlattal pályázott.

A CBSZ-t a keleti és nyugati régióra kiírt tenderből azzal zárták ki, hogy pályázatai "kirívóan alacsony ellenszolgáltatást tartalmaznak", ám a középső régióra vonatkozó, ugyanolyan típusú készülékekre szóló, még alacsonyabb ajánlatát elfogadták.

A Közbeszerzési Döntőbizottság július 10-én megtiltotta az ORFK-nak, hogy szerződést kössön a nyugat- és kelet-magyarországi győztessel, mivel úgy ítélte meg, hogy sérülhetett a pályázat tisztasága - olvasható a cikkben, amely arra is utal, hogy a testület augusztus 5-én tárgyalja majd a cég panaszát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. július 24. 07:47
Ezek a figurák azt hiszik, az elszámoltatás valamiféle ködös fenyegetés. Pedig nem. Lesz itt hatalmas sivalkodás, úgy látom.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását