2024. április 25. - Márk

Döbbenetes szabályszegések: Geréb Ágnes nem úszhatja meg?

Befejezte a nyomozást a rendőrség Geréb Ágnes ügyében: az otthonszülés élharcosa által két éve levezetett és tragédiába fulladt szülés esetét vizsgálva a szombati Blikk információi szerint a nyomozók "döbbenetes szabályszegéseket" tártak fel.
2009. július 25. szombat 12:55 - HírExtra
A BRFK sajtószóvivője a lap megkeresésére megerősítette, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés ügyében keletkezett aktát vádemelési javaslattal küldték el az ügyészségre.

Az ügyre emlékeztetve a lap felidézi, hogy a 35 éves Sz. Hajnalka kisbabája 2007. szeptember 15-én fulladt meg a Geréb Ágnes által levezetett szülés közben. A szülők a Blikknek akkor azt mondták, nem mentek volna bele az otthon szülésbe, ha tudják, hogy komplikáció esetén a bába tehetetlen, s hogy nem tudták, hogy Geréb ellen korábban más ügyben már vádat emeltek.

A Blikk úgy tudja, a szakemberek szerint a baba halálát részben az okozta, hogy Geréb a szülést megindító oxitocint már akkor adta be, amikor a csecsemő elakadt a szülőcsatornában, veszélyeztetve ezzel az anyát. Amikor a baba válla elakadt, Geréb a csecsemő fejét kezdte el forgatni. Ám a csöppségnek sem a válla, sem a törzse nem forgott, így a nyakcsigolyái bevéreztek.

A szakértői vélemények alapján megállapítható, hogy a szülést levezető bába tevékenysége és a gyermek halála között ok-okozati összefüggés van. Éppen ezért lehetőségünk van arra, hogy kártérítési igénnyel éljünk - mondta el Mile Attila, Sz.-ék ügyvédje, aki elmondta: nem a pénzszerzés és a bosszú vágya motiválja a családot, hanem az, hogy ez másokkal ne történhessen meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását