2024. április 26. - Ervin

Ingerlő idomok

Ingerlő idomok mottóval a film és az erotika kapcsolatát veszik górcső alá augusztus 7. és 9. között Szolnokon a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége és a helyi Tisza Mozi filmbarát-találkozóján.
2009. augusztus 4. kedd 19:20 - HírExtra
Mint azt Demeter István megjegyezte, ezt a témát tudomása szerint még nem "vesézték ki" olyan alapossággal, mit ahogy ők tervezik, azaz több ritkán látható film bemutatásával és a hozzájuk illesztett előadásokkal.

Tájékoztatása szerint augusztus 7-én, pénteken a meglepetésnek szánt megnyitó után a René című cseh dokumentumfilmet vetítik le. A Helena Treatiková által 2008-ban készített alkotás még abban az évben elnyerte kategóriájában az Európai Filmdíjat. Ezt követően az 1976-ban forgatott Érzékek birodalma című francia-japán film kerül a vászonra. A vetítések után a filmtörténetben megjelenő szexualitásról Báron György filmtörténész-kritikus tart előadást.

Szombaton Emir Kusturica Emlékszel Dolly Bellre? című, 1981-ben született jugoszláv filmdrámája következik, amelyhez Szíjártó Imre filmtörténész előadása kapcsolódik. Nem hiányzik majd a kínálatból Bernardo Bertolucci nagy sikerű munkája, az Utolsó tangó Párizsban sem, amelyet - az addigi filmélményekre alapozó - szellemi vetélkedő követ. A nap zárásaként éjjel premier előtti vetítésen láthatja a közönség Sam Raimi Pokolra taszítva című horrorfilmjét.

Vasárnap is kínál csemegét a találkozó: a joglejárat előtt még utoljára megnézhető a Magdolna nővérek című angol-ír dráma, amelyet 2002-ben a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjjal tüntettek ki.

A programokon való részvétel 1.000 forintba kerül, ami egyben a filmbarát szövetség egy éves tagdíja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását