2024. május 19. - Ivó, Milán

A kormányfőt még a lánya is elítéli

Barbara Berlusconit megdöbbentette, hogy apja egy fiatal modellre pazarolta figyelmét - derül ki abból az apjával szembeni kritikus hangvételű interjúból, amelyet az olasz kormányfő lánya adott a Vanity Fair című magazinnak.
2009. augusztus 5. szerda 10:40 - HírExtra
A 25 éves Barbara szerint a politikusoknak a magánéletben is tartaniuk kellene magukat ahhoz, amit a nyilvánosság előtt prédikálnak - szemben apja szövetségeseivel, akik azt állítják, hogy a kormányfő privát ügyei nincsenek hatással Olaszország vezető politikusának közszereplésére.

Silvio Berlusconi tagadta a Noemi Letiziával folytatott viszonyról szóló híreket, amelyek azt követően kaptak szárnyra, hogy a miniszterelnök egy hatezer eurós nyaklánccal lepte meg a 18. születésnapját ünneplő lányt egy partin. A botrány miatt a kormányfő felesége, Veronica Lario beadta a válókeresetet.

Arra a kérdésre, hogy mit gondolt 72 éves apja Letizia iránt tanúsított érdeklődéséről, Barbara Berlusconi azt válaszolta: "Meg voltam döbbenve. Ez olyan dolog, amivel még soha nem találkoztam az életemben. Soha nem ismerkedtem idősebb férfiakkal, nincs tapasztalatom ilyen pszichológiai kötődésről" - mondta a magazinnak a politikus lánya.
A Letizia-botrány után a kormányfőnek újabb kínos ügyekkel kellett szembesülnie, miután kiderült, hogy fiatal nőknek fizettek a kormányfő partijain való megjelenésért. A miniszterelnök tagadta, hogy fizetett volna a szexért, de mint mondta "ő sem szent".

"A politikusok azért vannak, hogy jól kormányozzanak, hogy felvirágoztassák a társadalmat, és hogy őrizzék azokat az értékeket, amelyeket hirdetnek. Ezért egy politikus nem engedheti meg magának, hogy különbséget tegyen a közélet és a magánélet között" - fogalmazott Barbara Berlusconi, aki igazgatóként dolgozik apja médiabirodalmában.

A kormányfő Veronica Larióval kötött házasságából született Barbara megjegyzései újabb foltot jelentenek a kormányfő imázsán, noha a politikus a komoly botrányok ellenére is 49 százalékos népszerűségnek örvend, és a parlament mindkét házában kényelmes többséget birtokol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását