2024. április 19. - Emma

Ellenőrizhetőek lesznek az állami beruházások?

Egy monitoring munkacsoport jóváhagyására van szükség augusztus 24-től minden olyan, 50 millió forintot meghaladó közbeszerzési pályázat kiírásához.
2009. augusztus 10. hétfő 10:41 - HírExtra
A határozat a központosított közbeszerzés körén kívül eső, nem uniós forrásból megvalósuló közbeszerzési felhívásokra vonatkozik, a monitoring csoport ezek időszerűségéről foglal állást.

A közbeszerzést kiíró szerv és a monitoring munkacsoport között az egyeztetést a feladatkörrel rendelkező miniszter úgy kezdeményezheti, ha a tervezett közbeszerzés tárgyát, értékét, az eljárás fajtáját, az alkalmassági feltételeket, a kizáró okokat, valamint az ajánlatok bírálati szempontját tartalmazó összefoglalót a monitoring munkacsoportnak megküldi.

A kormányhatározat szerint a munkacsoportnak 8 munkanapon belül meg kell tárgyalnia az összefoglalót, és állást kell foglalnia. Ha a kezdeményező miniszter a monitoring munkacsoport állásfoglalásával nem ért egyet, kezdeményezheti, hogy a közbeszerzés időszerűségéről a kormány foglaljon állást. A rendelkezés vonatkozik a közbeszerzési törvényben érintett 50 millió forint feletti szerződések megkötésére, valamint azok meghosszabbítására is.

A monitoring munkacsoport vezetője a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár, további tagjai a Miniszterelnöki Hivatalt (MH) vezető miniszter kabinetfőnöke, az MH igazgatási szakállamtitkára, a pénzügyminiszter által kijelölt személy, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter által kijelölt személy, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter által kijelölt személy, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter által kijelölt személy.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását