2024. április 19. - Emma

Külügyi piknik a Szigeten

Pikniket szervez a Külügyminisztérium a vasfüggöny lebontásának huszadik évfordulója alkalmából a Szigeten; a külügyi tárca uniós konzuli információkkal is segíti a fesztiválra látogatókat.
2009. augusztus 11. kedd 21:09 - HírExtra
A Külügyminisztérium idén is megnyitja - immár hagyományosan a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel együtt - a Civil Szigeten a Világsátrat, amely játékokkal, beszélgetésekkel várja a külpolitika és az Európai Unió iránt érdeklődő fiatalokat - tájékoztatta a tárca kedden az MTI-t.

Közleményük szerint csütörtökön a Kreativitás Európai Éve kapcsán rendezett beszélgetésre várják Magács Lászlót, a Merlin Nemzetközi Színház igazgatóját, Kulcsár Viktóriát, az Ökosztüm: kreatív ruhák hulladékból program felelősét, Vágó Réka cipőtervezőt és a Közraktárak helyén épülő CET kulturális központot tervező holland építészt, Kas Oosterhuist, akik többek között arról is eszmét cserélnek majd, hogy tanulható-e a kreativitás.

Szombaton szemtanúk és szakértők idézik fel emlékeiket a páneurópai piknik 20. évfordulója alkalmából: a Világsátorba várják Szabó Vilmos külügyi államtitkár és Magas László, a Páneurópai Piknik Alapítvány elnöke mellett Robert Breitner Czuma egykori NDK-állampolgárt, aki elsőként menekült át Ausztriába a vasfüggöny lebontása után.

A Világsátorban a magyarországi EU-s konzulok kezdeményezésére az uniós tagállamok diplomatái közösen adnak információt konzuli ügyekben. A sátor melletti kisebb helyszíneken pedig a külpolitikában aktív civil szervezetek és a Külügyminisztérium fiatal diplomatái is bemutatkoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását