2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az SZDSZ nélkül nem lehet Kocsist elmozdítani

A fővárosi SZDSZ támogatása nélkül nem lehet meneszteni Kocsis Istvánt, a BKV vezérigazgatóját.
2009. augusztus 14. péntek 09:30 - HírExtra
"Nyilvánvalóan koalícióban vezetjük a várost, és az is nyilvánvaló, hogy ebben a kérdésben a szocialistáknak egyedül nincs erejük a döntést realizálni" - hangsúlyozta a politikus.
Steiner Pál elmondta: amikor Kocsis István benyújtotta pályázatát, akkor kormányzati szinten is bizalmat kapott az MSZP-től, de a pályázat megvalósítása helyett - "brazil szappanopera szintjén" - offshore-cégekről és botrányos végkielégítésekről szóló hírek láttak napvilágot.

A frakcióvezető emlékeztetett: Kocsis István már februárban tudott arról a könyvvizsgálói jelentésről, amelyben a Deloitte arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég olyan alkalmazottat foglalkoztat, akinek már végkielégítést fizetett. "Ebből következően felmerül a kérdés, hogy miért most csodálkozik rá erre az ügyre, miért nem tett korábban határozott lépéseket, miért nem vezette a BKV-t".

Steiner Pál szerint ez az oka, hogy Kocsis Istvánban megrendült az MSZP bizalma, és ezért kezdeményezték a koalíciós partnernél a vezérigazgató felmentését.

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke pénteken ugyancsak az MTV-ben azt mondta, hogy a BKV körüli botrányok nem mások, mint az MSZP és a Fidesz "kirakatcsatája".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását