2024. május 16. - Mózes, Botond

Jönnek még nagyágyúk a Szigetre

Végéhez közeledik a Sziget fesztivál, de az utolsó előtti napra is bőven jutottak neves fellépők: a Nagyszínpadon például a Manic Street Preachers és a Placebo koncertezik, emellett igazi "csemegének" számít a Muzsikás együttes és az amerikai Woven Hand közös zenélése a világzenei nagyszínpadon szombat este.
2009. augusztus 15. szombat 10:12 - HírExtra
A korábban botrányairól hírhedt, mára szelídebbé vált, trióra "apadt" walesi Manic Street Preachers után az idei Sziget egyik sztárfellépője, a brit Placebo uralja a Nagyszínpadot. A csapat új albuma, a júniusban megjelent Battle for the Sun anyagából is játszik a Hajógyári-szigeten.

A fesztivál egyik legérdekesebb zenei együttműködésének lehetnek szem- és fültanúi azok, akik kíváncsiak a Muzsikás és az egyesült államokbeli - főként country-t és folk rockot játszó - Woven Hand "fúziójára" a világzenei nagyszínpadon.

A rockzene kedvelői a Sex Action új felállásának működését "tesztelhetik" a rockszínpadnál. Az együttesből az idén távozott ugyanis Szasza, az énekes, valamint Somlyai Miklós basszusgitáros. Helyüket Vékony Sándor "Áfonya" és Mátyás Attila vette át; a banda a tervek szerint jövő áprilisban megjelenő albumáról is játszik.

A Roma Sátorban a Romano Drom koncertezik, míg a Budapest Jazz Clubban a Djabe is a fellépők között található szombaton.

Bárhol felbukkanhat a hátralévő két napon is a Szigeten Adrian Schwartzstein, vagyis a Zöld Ember - fura zöld öltözékben, zöld rollerrel járja a területet a spanyol művész, akivel kapcsolatban a szervezők arra hívják fel a figyelmet: "Vigyázat, a fűben alig látszik!"
Színfolt a fesztiválon a holland Radio Barkas utcaszínházi produkció. Hollandia legkisebb utazó rádióállomása, az NDK-gyártmányú kisbuszba épített zenegép visszarepíti hallgatóságát a hatvanas és hetvenes évek világába.

A színház- és táncszínpadon a Természetes Vészek Kollektíva legújabb projektjéhez, a Fixa Idea Párthoz "keres támogatókat". Az Octopus Összművészeti Helyszín nagysátrában Garaczi László Plazma című darabját láthatják az érdeklődők a KoMa társulat előadásában. Az Octopus Artshopban ismét rendhagyó biciklis divatbemutatóra várják a közönséget.

A Hungarikum Faluban, a lakodalmas házban - ahol minden délután más-más tájegység menyegzői szokásai elevenednek meg és fordulnak hajnalig tartó táncos mulatságba - szombaton a szlovák nemzetiség galgamenti lakodalmas szokásaiból kaphatnak ízelítőt a fesztiválozók a Veresegyházi Hagyományőrző Együttes és a Püspökhatvani Hagyományőrző Együttes segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását