2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kopasz lesz a divat? Borotváljuk!

A következő nagy trend a csupasz szemöldök lesz, bár a szőkítéssel is kiegyeznek a divatdiktátorok. Biztos, hogy követni akarjuk?
2009. augusztus 16. vasárnap 17:10 - Kővári Adrienn
Elképesztő divatra számíthatunk ősztől, ami leginkább a nőket érinti. Jobb lesz, ha vigyázunk szemöldökünkre, mert még csak úgy divathóbortból le találjuk borotválni. A mostani nagy divatbemutatókon a leghíresebb modellek extra szőkített szemöldökkel mászkálnak, vagy csak egyszerűen anélkül. A fanatikus trendkövetők biztosan követni fogják valamilyen szinten ezt az őrületet, mert ilyen már évek óta nem volt.

Ha csak az utóbbi tíz évet nézzük, akkor először az számított trendinek, ha mindenki kiszedte egészen vékonyra a szemöldökét. Míg az utóbbi években a divatdiktátorok inkább a természetes szemöldök felé tereltél az embereket. Ezekkel akadt viszont egy kis probléma. Sok emberrel elfelejtették közölni, hogy a természetes nem egyenlő a szedetlennel is. Tavaly nyáron még a vastagabb, de igényes szemöldök volt a divat, de még idén is azt mondták a kozmetikusok, hogy a vékonyra kiszedett már felejtős.

Kopaszon szép az élet?

Egy régi trend köszön vissza?
A 18. századi gésáknál volt szokás, hogy leborotválták a szemöldöküket, és magasabbra festettek egy másikat. Ha nem is nyúltak a pengéhez, akkor a rizsporral teljesen lemázolták, hogy ne látszódjon, s szintén magasabbra festették, ezzel fejezve ki nőiességüket.
Idén kitalálták, hogy ha eddig a rakoncátlan szemöldök hódított, most akkor egy éles váltással térjünk át a kopaszra. Ha mégsem akarunk ennyire drasztikusak lenni, akkor csak szőkítsük ki annyira, hogy szinte világítson a sötétben. De miért is jó ez? Őszintén, semmire sem. A szőkített szemöldökkel még semmi baj sincs, ha nem annyira világos. Sok embernek nincsen akkora szerencséje, hogy világos szemöldökkel születessen, ezért a szőke hajához nem árt, ha leszívatja a szemöldökét is.

Egy-két testrészünknek tényleg nem árt, ha kopasz, de annak ott, a szemünk fölött, nem kéne annak lennie. Miért is? Ad egyfajta keretet a szemeknek, és az arcnak. Ha eltüntetjük, az arcunk is teljesen meg fog változni. Ezt azok jól tudhatják, akik sötétebb szemöldökkel rendelkeznek, s gyantázzák. Már a vékonyabb szemöldökkel is megváltozik a tekintetünk, hát még kopaszon.

Ráadásul nem is tesz jót, mert, ha leborotváljuk, utána sokkal dúsabban, és sokkal kuszábban fog visszanőni. Meg is vághatjuk magunkat, és akkor végképp nem fogunk szép látványt kelteni egy hatalmas sebbel a szemünk fölött. Tehát, ha valaki erre szánná magát, az százszor gondolja meg, mert biztos, hogy nem éri meg.

Bakik, amit soha ne kövessünk el

Talán a szemöldök az a testrészünk, amivel a legtöbb hibát elkövetjük. Az ember szeret otthon kísérletezgetni, s ha már a szemfestésen túl van, akkor neki esik a szemöldökének. Az még helyén van, hogy legalább hetente kiszedi, s megigazítja, ez szinte kötelező is egy igényes nőnek.

A problémák akkor kezdődnek, mikor a hölgyek elkezdenek ügyeskedni. Először túlságosan beleszednek, majd kitalálják, hogy borotválják le. Viszont kopaszon a többség nem szereti, ezért előkapnak különféle ceruzákat, tollakat, s utána rajzolnak valamit. Megmosolyogtató látvány egy ilyen szemöldök. A legtöbb görbe lesz, és teljesen eltér a párjától, a szimmetria még véletlenül sem áll fenn. A legrosszabb esetben viszont nem is egy fekete, vagy barna szemceruzát szed elő az ember, hanem egy savas filcet. Bizony, sajnos néha látni olyan nőket, akik rikító kék szemöldökkel sétálnak, ami leginkább egy szövegkiemelőre hasonlít.

Ciki, ha tetovált


A tetovált szemöldökökkel is akadhatnak apróbb problémák. Egyrészt nem feltétlenül szép, mert a nagyon vékony csík eléggé műhatást kelt. Ráadásul ilyenkor a saját szemöldökünket mindig utána kell gyantázni, vagy borotválni, mert annál nincs is rondább, amikor a tetovált, szemöldök alatt kikandikálnak a szőrszálak.

A másik nagy divatbaki, ha valaki csodálkozó szemöldököt rajzol, tetováltat magának. Ez szintén megmosolyogtató, nem létezhet olyan ember, akinek ez jól áll, vagy esetleg tetszik.

Kopasz szemöldök ide vagy oda, inkább legyünk természetesek és szépek. Mindenkinek megvan az a szemöldök, ami jól áll, ez nem olyan, amin érdemes évente változtatni. A szőkítés nem ciki, ha szükség van rá, inkább a borotvát kerüljük el, és a színes filceket.
Forrás: HírExtra/Nöilapozó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kis Lajos
2009. augusztus 17. 14:02
Mi jöhet még ezután? Esetleg a nyilvános hangos fingás divatja?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását