2024. május 18. - Erik, Alexandra

MDF: Több mélygarázs és parkoló kell

Az MDF szerint több mélygarázst és parkolóházat kell építeni a fővárosban, ami használ a közlekedésnek.
2009. augusztus 18. kedd 11:25 - HírExtra
Az utca alapvetően közlekedésre szolgál, nem pedig parkolásra - jelentette ki a képviselő. Véleménye szerint a mostani parkolási rendszert át kell gondolni, mert az a magántársaságok érdekeit szolgálja és ellehetetleníti a közlekedést.

Mint fogalmazott, az utcai parkolás kiváló táptalajt biztosít az olyan korrupciós ügyeknek, mint az elmúlt napokban kirobbant kerékbilincs-botrány.

Járai Zoltán közlekedési szakértő, az MDF európai parlamenti listáján szerepelt politikus azt hangsúlyozta: azokban az utcákban, ahol megtiltották az autóknak a várakozást és a megállást, jobban lehet közlekedni, ez a megoldás a főúttól is elszívja a forgalmat.

Kifejtette: az MDF javaslatához sem állami, sem pedig önkormányzati pénzre nincs szükség, mindössze új rendelet és törvénymódosítás kell hozzá. Véleménye szerint az utcák felszabadítása mellett számos előnnyel járna, ha a főváros elszánná magát az MDF által javasolt parkolóhelyek megépítésére: jelentősen mérséklődne a zajterhelés és a légszennyezés, csökkenne a járműlopások száma, illetve kulturáltabbak, takaríthatóbbak lennének a fővárosi utcák. Kialakulna egy, a jelenleginél sokkal igazságosabb rendszer, amelyben senki sem használhatná ingyenes garázsnak az adóforintokból közlekedésre épített utcákat - tette hozzá a közlekedési szakértő.

Herényi Károly országgyűlési képviselő megemlítette, hogy az MDF kezdeményezi a KRESZ módosítását is: azt javasolják, hogy a tehergépkocsikat ne lehessen közterületen tárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását