2024. április 24. - György

Északra költöznek a fecskék

A Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomáson megjelölt füsti fecskék közül két újabb példányt találtak külföldön, egyiküket Svédországban. A hazai madárgyűrűzési adatbázis szerint ez a legészakibb helyen megkerült magyar gyűrűs füsti fecske - tájékoztatta az MTI-t Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Baranya megyei csoportjának irodavezetője.
2009. augusztus 19. szerda 15:26 - HírExtra
Az eddigi ”legészakibb” füsti fecskét még 2007 szeptemberében gyűrűzték meg a baranyai Sumonyban. Az állatot pedig a napokban elpusztulva találták meg Svédország Nasaker nevű helységében. A település Sumonytól 1946 kilométer távolságban van. A hazai madárgyűrűzési adatbázisban ez a legészakibb helyen megkerült magyar gyűrűs füsti fecske. A másik példányt az izraeli Hula-völgyben fogták be, a baranyai településtől 2083 kilométerre. Ez a második olyan Sumonyban gyűrűzött fecske, amely Izraelben került kézre - tette hozzá Bank László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását