2024. április 29. - Péter

Szekeres: a honvédelem nemzeti ügy

A honvédelem nemzeti ügy, ezt fejezi ki, hogy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanulmányaikat sikeresen befejező ifjú tisztek az ország nyilvánossága előtt teszik le tiszti esküjüket.
2009. augusztus 20. csütörtök 11:20 - HírExtra
A politikus a 48 fiatal honvédtiszt előtt kijelentette: a Magyar Honvédségnek alkotmányos kötelessége az ország függetlenségének, területi épségének, légterének, lakosságának és anyagi javainak külső fegyveres támadással szembeni védelme, amit saját erőből és a szövetségesekre számítva lát el a honvédség.

Emellett a Magyar Honvédség részt vesz a katasztrófák, rendkívüli időjárási körülmények következményeinek felszámolásában, a szolidaritás jegyében pedig békefenntartóként más nemzetek szabadságát, demokratikus jövőjének alakítását segíti.

A politikus kitért arra: Magyarországot hagyományos jellegű fegyveres támadás veszélye nem fenyegeti, de szembe kell nézni az új típusú fenyegetésekkel, mint a terrorizmus, az egész világra hatást gyakorló válságok, az energiaellátás bojkottálása, vagy az informatikai rendszerek megsemmisítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását