2024. április 26. - Ervin

Tarantino új mozija megtömi a kasszákat

Quentin Tarantino és a nácivadászok halálos kombinációnak bizonyultak a mozikasszáknál: a Becstelen brigantyk már a bemutató hétvégéjén az első helyet szerezte meg a bevételeket tekintve.
2009. augusztus 24. hétfő 10:41 - HírExtra
A második világháborús film az Egyesült Államokban és Kanadában 37,6 millió dollárral zárt - ez Tarantino karrierjének legerősebb nyitánya, öt évvel ezelőtt a Kill Bill 2 csak 25,1 milliót hozott. A külföldi bevételi adatokat is hozzáadva az alkotás 65,1 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, a film így már a nyitóhétvégén majdnem visszahozta a 70 millió dolláros gyártási költséget.

Az előző héten a bevételi listákat vezető District 9 18,9 millió dolláros bevétellel a második helyre esett vissza; a Peter Jackson által producerként jegyzett sci-fi thriller eddig 73,5 millió dollárt keresett.

Egy helyet visszacsúszva a harmadik lett a G.I. Joe: A kobra árnyéka című akciófilm, amely a hétvégén 12,5 millió dollárt termelt a jegypénztáraknál. A Paramount Pictures alkotása összességében 120,5 millió dollárnál tart.

Az első tízben szerepelt még a The Time Traveler,s Wife (10 millió dollár), a Julie and Julia (9 millió dollár), Robert Rodriguez Shorts című filmje (6,6 millió dollár), a Rágcsávók (4,2 millió dollár), a Harry Potter és a félvér herceg (3,5 millió dollár), illetve a Post Grad (2,8 millió dollár).

Összességében az amerikai mozik igen jó hétvégét zártak, a bevételek elérték a 134 millió dollárt, ami 27 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti hasonló időszak adatait. A nyári termelés ezzel 4,2 milliárd dollárra rúg, a mozik látogatottsága azonban így is három százalékkal csökkent, mivel a jó bevétel a magasabb jegyáraknak köszönhető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását