2024. április 19. - Emma

Az év végén szállhat fel az új Boeing

Többszöri elhalasztás után az év végén indulhat első útjára a világ második számú repülőgépgyára, az amerikai Boeing Co. Dreamliner 787-es gépe.
2009. augusztus 27. csütörtök 19:05 - HírExtra
A jövő év negyedik negyedében pedig megkezdődhet a gépek kiszállítása. A Dreamliner fejlesztésével kapcsolatos költségek 2,5 milliárd dollárral, részvényenként 2,21 dollárral terhelik meg a harmadik negyedévi adózás előtti eredményt. A Boeing július végén 998 millió dolláros, részvényenként 1,41 dolláros adózott eredményt jelentett a második negyedévről, a növekvő hadi szállítások miatt 17 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 852 milliónál, részvényenként 1,16 dollárnál. Az elemzők csak 1,21 dollárra számítottak részvényenként.

A gép próbaútját már több alkalommal is el kellett halasztani műszaki problémák miatt.

A Dreamliner már fémszálakkal megerősített műanyagelemeket is tartalmaz, ezzel a hasonló nagyságú gépeknél könnyebb, és mintegy 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt. A gép tervezése illeszkedik a Boeing jövőben terveihez, amelyek a repülőgépek gyártásához egyre több műanyagot használnának fel. Ez a technológia az építés és a karbantartás költségeit is jelentősen csökkenti. A gépek könnyebbé válnak, kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és nő a hatótávolságuk is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását