2024. május 17. - Paszkál

Zűrös tanévkezdés lesz!

Több budapesti főközlekedési útszakaszon is felújítások nehezítik majd a közlekedést iskolakezdéskor, szeptember 2-án; a Hűvösvölgyi úton, a Thökölyúton is lezárások lesznek és a Margit hidat sem lehet majd használni.
2009. augusztus 30. vasárnap 09:07 - HírExtra
Augusztus első hetében kezdődött el Budapesten a Podmaniczky-program második üteme, amelynek keretében 2,5 milliárd forintból 22 különböző útszakasz kap új burkolatot. A legtöbb felújításszeptember másodikán, iskolakezdéskor is akadályozni fogja a forgalmat; szeptember 15-től lehet csak használni a Budai alsó rakpartot a Zsigmond tér a Mozaik utca között és ekkora fejeződik be a Hűvösvölgyi út felújítása is a Budakeszi út és a Hidegkúti út között.

Zajlik a Thököly út felújítása a Dózsa György út és a Hungária körút között, ezen a szakaszon október közepére végeznek a munkálatokkal. A XVII. kerületben is számítani kell a felújítások miattitorlódásokra, a Ferihegyi úton a Pesti út és a Szabadság utca között szeptember 9-ig tart az útfelújítás.

Munkagépek miatt kell lassabb haladásra számítani a Stromfeld Aurél úton, mert augusztus 28-án megkezdték a szakasz felújítását az Apor Vilmos tér és a Németvölgyi út között, a munkák várhatóanszeptember 17-ig tartanak.

Ezen kívül idén novemberig felújítás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Külső Szilágyi úton, a Nyírpalota utcában, a XVIII. kerületi Baross utcában és a Szent István úton.

Emellett a Margit híd teljes lezárása is nehezítheti a közlekedést; a dunai átkelőt előreláthatólag 2010 augusztusáig nem használhatják az autósok, csak a BKV járművei, valamint gyalogosok ésbiciklisek közlekedhetnek rajta az elmúlt héten indult felújítás alatt.

A BKV a rekonstrukció teljes ideje alatt sűríti néhány járatát, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamosok kisebb időközökkel követik majd egymást, a szentendrei HÉV vonalán pedig napközben hosszabbszerelvények közlekednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását