2024. április 28. - Valéria

Pálinkás: Fogjon össze a szellemi elit

A teljes szellemi elitnek össze kell fognia Magyarországon a természettudományos oktatás és kutatás fejlesztéséért - mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.
2009. szeptember 1. kedd 15:03 - HírExtra
Az, hogy egy közoktatási intézményben kiemelten foglalkoznak a természettudományokkal, azokat igyekeznek "érdekesen, felfoghatóan, kézzelfoghatóan" és látványos kísérletekkel tanítani, hozzájárulhat a magyar természettudományos oktatás megújításához - fogalmazott.

Fontosnak tartotta, hogy az ország sok iskolája szenteljen nagyobb figyelmet a természettudományos ismeretek átadásának, annak, hogy modern körülmények között tanulhassák meg a diákok az erre vonatkozó ismereteket.

Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy sokkal jobb alapokkal rendelkező hallgatókra van szükségük a jövőben, amihez ez a kezdeményezés is segíthet.

Patkó Lajos, a gimnázium igazgatója elmondta, tanári gárdájuk a reálosztály beindítása érdekében új óraterveket és tanmeneteket dolgozott ki, munkatervük kidolgozásában pedig segített nekik az MTA is. Több cég is támogatta anyagiakkal és szaktudással azt a három laboratóriumot és a hozzájuk kapcsolódó szertárakat, amelyek segítik a hatékonyabb oktatást - tette hozzá.

Az esemény végén az iskola egyik most átadott laboratóriumában látványos bemutató fizikai kísérleteket tartottak egy szakember vezetésével, diákok bevonásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását