2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sarkozy a NATO mellett

A francia elnök azt mondta csütörtökön Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárnak, hogy országa lelkesen tért vissza a szövetség integrált katonai struktúrájába; kettejük megbeszélésén Nicolas Sarkozy támogatta a NATO afganisztáni stratégiaváltását.
2009. szeptember 3. csütörtök 22:50 - HírExtra
A Párizsban lezajlott megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón a francia elnök közölte: azt mondta tárgyalópartnerének, hogy Franciaország lelkesen vált újra a NATO teljes jogú tagjává, és nagyra értékeli a NATO afganisztáni stratégiaváltását. Sarkozy szerint Párizs üdvözli azt az elképzelést, hogy az afganisztániak a lehető leghamarabb vegyék kezükbe saját sorsukat, szavatolják saját biztonságukat, akkor is, ha ehhez egyelőre a NATO segítsége szükséges.

Sarkozy megismételte, hogy Franciaország teljes körű szerepet kíván vállalni a NATO-ban. "Mindannyian meg akarjuk erősíteni Európa súlyát az atlanti szövetségben" - hangoztatta Sarkozy.

Anders Fogh Rasmussen - aki augusztusban vette át a NATO vezetését - történelminek nevezte Franciaország visszatérését a NATO katonai parancsnokságába. A volt dán miniszterelnök szerint ez javítani fogja a transzatlanti kapcsolatokat, megerősíti a NATO szerepét a nemzetközi porondon, ösztönözni fogja az európai biztonsági és védelmi politika fejlődését, illetve erősíteni fogja Európa súlyát a NATO-ban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását