2024. március 28. - Gedeon, Johanna

18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivált immár tizennyolcadszor tartják meg szeptember 9-13. között - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2009. szeptember 8. kedd 10:05 - HírExtra
A Budai Várban szerdán nyíló borkiállításon és vásáron 15 ország 250 borászata, és közel 60 kulturális produkció várja a látogatókat. A látogatók megkóstolhatják a legkiválóbb magyar és külföldi borokat, személyesen találkozhatnak a termelőkkel.

A fesztivál díszvendége a világ legnagyobb pezsgőpincészete, a katalán Freixenet Csoport, amely bemutatja be az érdeklődőknek a spanyol minőségi pezsgőt, a cavát, és Spanyolország leghíresebb borvidékeinek borait.

A Magyar Nemzeti Galéria A-épületében Mesélő borcímkék címmel nyílik kiállítás. Lesz borbíráló tréning és fesztivál bora választás is, valamint pezsgőlovag-avatás a nagyszínpadon, és szüreti felvonulás.

A borkiállítás és vásárt követően szeptember 17-én kerül sor a jótékonysági borárverésre, és szeptember 18-án a Művészetek Palotájában gálakoncerttel zárul az idei borfesztivál hivatalos programja.

Az idén előreláthatólag a tavalyi 3,5 millió hektoliternél kevesebb bor kerül a pincékbe - mondta el korábban az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára.

Idén a termésbecslés szerint a tavalyival megegyező mennyiségű, mintegy 550 ezer tonna szőlő terem, a bor mennyisége pedig azért lesz kevesebb a múlt évinél, mert alacsonyabb a szőlőszemek létartalma. A kisebb mennyiséget viszont ellensúlyozhatja az, hogy a szőlőszemek mustfoka és savtartalma alapján jó minőségűek lehetnek az idei borok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását