2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bonyolódik a mangalicahús-botrány

Részben a Pick Szeged Zrt.-től származott az a mangalicahús szállítmány, melyet a Hungary Meat Kft. Japánba exportált.
2009. szeptember 9. szerda 17:18 - HírExtra
A cég japán partnerének mintaként küldött szállítmány egy részét a Hungary Meat Kft. a Pick Szeged Zrt.-től vásárolta, a másik részéhez pedig élőállatot vett a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnökségi tagjának, Moldován Andrásnak a cégétől, a Mangal Ilon Kft-től - áll a közleményben. A származási igazolással kapcsolatos ügyintézést Moldován András vállalta - írta a Hungary Meat Kft.

"Mindemellett a közeljövőben - látva az itthoni zavaros viszonyokat - a Hungary Meat Kft. körültekintőbben fog eljárni a származási bizonyítványok idejében való beszerzése terén, még akkor is, ha maga a mangalicatenyésztők elnöke ajánl fel sertést megvételre" - áll a Hungary Meat közleményében.

Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a Hungary Meat Kft. három hónappal ezelőtt két kartonnyi - mintegy harminc kilogramm - mangalicahúst vásárolt belföldi értékesítési céllal a szegedi cégtől. Az áru exportjához külön állatorvosi igazolásra lett volna szükség, és a húst ekkor is csak bontatlan kartonokban, a Pick megjelölésével és zárjegyével lehetett volna eladni - közölte a vezérigazgató. A japán nagykereskedő azonban a Hungary Meat Kft. termékeként hozta forgalomba az árut, amely nem rendelkezett a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének származási igazolásával - tette hozzá.

Az ügy előzménye az, hogy egy japán nagykereskedő irreálisan alacsony áron kínált eladásra mangalicahúst a távol-keleti szigetországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását