2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem lesz népszavazás a költségtérítésről

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága szerdai ülésén támogatta azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely nem rendeli el a parlamenti képviselők költségtérítéséről szóló országos népszavazást.
2009. szeptember 9. szerda 19:12 - HírExtra
A testület egyhangúlag támogatta, hogy a bizottság a határozati javaslatot önálló indítványként benyújtsa az Országgyűlésnek.

A javaslat indokolásában az olvasható, az Országgyűlés az Alkotmánybíróság határozatában foglaltakra tekintettel úgy döntött, hogy a népszavazást nem rendeli el.
A népszavazást kezdeményező Seres Mária augusztus közepén levélben fordult a képviselőkhöz, azt kérve, ősszel ismét rendeljék el a referendumot.

A népszavazási kérdést 605 ezren támogatták, az Országgyűlés április közepén elrendelte a népszavazást. A képviselők azonban június 29-én törvényt hoztak és megszüntették a képviselői költségtérítést. Így az Alkotmánybíróság július közepén - arra hivatkozva, hogy megváltoztak a körülmények - megsemmisítette a parlament népszavazást elrendelő határozatát és új eljárást írt elő.

Az alkotmányügyi bizottság által elfogadott javaslatban az olvasható, hogy az Országgyűlés szeptember 14-ei ülésén dönt arról, hogy nem rendeli el a referendumot.

Seres Mária azt a kérdést tette fel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 9. 19:22
A 600 000 aláirást, csak Fideses támogatásal tudta megszerzeni.DE hülye a kérdés,mert pont az a költségtérités lényege,hogy nem kell bizonylattal elszámolni.Ez egy becsült átalány dij.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását