2024. május 16. - Mózes, Botond

Egyedül nem fog menni

A legelső Megasztár győztest derűs gömbölyűségében ismertük és szoktuk meg az elmúlt hat évben, ám úgy tűnik, Tóth Vera valószínűleg sosem volt olyan megelégedett és elfogadó a külsejével szemben, mint ahogyan azt hinni lehetett.
2009. szeptember 12. szombat 12:59 -
Bár a nyár utolsó morzsáit élvezzük már ezekben a hetekben, és a fogyókúrák nagy szezonja strandnyitás előtt és nem utána van, Tóth Vera mégis most gondolta úgy, hogy belevág egy fél éves fogyókúrába. Segítője nem más, mint az országosan ismert és elismert dietetikus szaktekintély, dr.Pados Gyula, aki a néhai Cserháti Zsuzsát is remek formába hozta nagy visszatérése idején.

- Ismerjük el: akinek túlsúlya van, azt a pluszkilók számától függetlenül nem csak a strandszezon idején foglalkoztatja a diéta kérdése, hanem évi tizenkét hónapon át. Téged 2004-ben gömbölyded külsőddel együtt szerettünk meg, és épp amiatt is voltál vitathatatlanul csodálatos hangod mellett üdítő jelenség a színpadon, mert te végre külsőre nem az az „egyen-Barbie baba” voltál, mint azok 99, 9 %-a, akik manapság a reflektorfénybe kerülnek. Miért éppen most mitől jutottál arra az elhatározásra, hogy megváltoztatod a külsődet?

- Az tulajdonképpen az ember saját belső magánügye, miért kezd fogyókúrázni. Ez a dolog nagyon mélyről, a lélekből jön. Elérkezett az a pont az életemben, amikor elegem lett abból, hogy néha nehezen kapok levegőt, hogy nehéz lettem a saját végtagjaimnak, hogy nem tudok olyan ruhákat felvenni, amilyeneket szeretnék! Korántsem arról van szó, hogy 60-70 kilót akarok fogyni mint egyik pályatársnőm, csak annyit, amitől az imént felsorolt „tünetek” megszűnnek az életemben. Felfogtam, hogy a kezdődő egészségügyi problémáimból tíz-húsz év múlva komoly bajok lehetnek, ezt nem akarom ölbe tett kézzel megvárni. Nem szeretném 45 évesen azon kapni magam, hogy lélegeztetnek, infúziót pumpálnak belém, mert infarktust, agyérgörcsöt vagy érszűkületet kaptam, és a következő húsz évemet betegen tölthetem, aztán hatvanas nőként gyerekek, unokák nélkül meg kell halnom. Előrelátó szeretnék lenni.

- Akkor itt elsősorban nem is magáról a fogyásról van szó, hanem egészséges életmódváltásról…

- Pontosan! Azt kell megtanulnom, hogyan tudok rendszert vinni a rendszertelen életembe úgy, hogy egészséges maradhassak. Ezért álltam be azok közé, akik segítséget várnak Pados tanár úrtól. Érdekes módon Magyarországon nagyon foglalkoztatja az embereket a külső, egymás megjelenésének vizslatása, kritizálása, akár ismerik egymást, akár nem. Ráadásul arra is rá kellett ébrednem, hogy ez mintha csak nálunk volna így, hiszen külföldön ilyesmit sosem tapasztaltam! Sem az utca emberénél, sem a színpadi világban.

- Azért nemcsak nálunk, de a nemzetközi sztárvilágban is sokan vannak, akik egymást akarják felülmúlni öltözködésben, fogyókúrában, szépészeti beavatkozásokban, de ne feledjük, hogy sok kilóra-centire-szépségre nem éppen tökéletes művész mekkora sztár nem csupán hazájában, de világszerte is, például Queen Latifah, Jennifer Hudson, Danny De Vito, Woopi Goldberg, Woody Allen, vagy legújabban Susan Boyle. Ők legfőképpen a tehetségükkel tudják elkápráztatni az embereket…

- Az előadóművészetben máshogy működnek ezek a „földi hívságok”. A színpad egy olyan varázslatos hely, ahol nagyon sok mindent megengedhet magának egy előadóművész. Olyanoknak való, akik tudnak valamit nyújtani, a figyelmet képesek magukra irányítani. Susan Boyle élő példája annak, hogy bárkiből bármit lehet csinálni, csak egy jó stylist, fodrász, sminkes kell hozzá. Az hogy én most bevállaltam egy szigorú fogyókúrát, az nem jelenti azt, hogy fél év múlva rám sem lehet ismerni. Megkérdeztem a tanár úrtól, hogy lehetek egészséges rendszertelen életvitelem mellett, ő pedig mindent részletesen elmagyarázott.

- Hogyan zajlik ez a diéta, miből áll a „szabályzat”?

- Ismerve magamat pontosan tudtam, hogy segítség nélkül nem fog menni, hiszen már számtalanszor próbálkoztam, és a röpke sikert mindig újabb kudarc követte. Pados tanár úr felállított számomra különféle tilalmakat, például mikor és mit ehetek, mikor és mit nem, az éjjeli nassolásoknak, nagy zabálásoknak vége! Sajnos én éjjel 2-3 óra tájban szoktam lefeküdni, úgyhogy nem lehet este 8 után abbahagynom az evést, mert akkor felborulnék! Három hete csinálom a programot, egész jól megy, ráállítottam az agyamat, hogy csak akkor egyek, ha nagyon éhes vagyok. Amúgy nem vagyok zabálós, semmiből nem eszem többet, mint például Gabi húgom, és mégis ilyen vagyok, amilyen, mert ilyen alkatúnak születtem.

- Ki vigyáz arra, hogy betartsd az előírásokat?

- Meg van szabva, mennyi idő alatt mennyi súlytöbblettől kell megszabadulnom, ezt pedig ellenőrzik. Ha nem kielégítő a részeredmény, hosszabbodik a kúra! Persze a diéta mellett a mozgás is belejátszik, még szerencse, hogy imádok biciklizni! Tizennyolc éves koromig otthon mindenhová bicajon mentem. Eddig itt Budapesten nem mertem kerékpárra pattanni, most viszont éjjel örömmel tekerek az utcákon – Gabi bicaját használom! -, hiszen közel van hozzám a Dunapart, a Margitsziget, ráadásul van, aki elkísér ezekre a túrákra, nem magányosan rovom a környéket. Nem érdekel, ha meglátnak, azon már túl vagyok, hogy stresszeljen, mit gondolnak rólam mások, és ezt nem nagyképűségből mondom. Az továbbra is nagyon érdekel, mit gondolnak a munkámról, a dalaimról, de hogy rólam, a külsőmről mit beszélnek, az hidegen hagy, mert én már jóideje a belső értékeket teszem az első helyre. Köszönöm, nem kérek a hollywoodi csilivili mintából, ami nálunk nagyon elharapódzott. Ha kimegyek mondjuk Londonba, a kutyát nem érdekli, kinek milyen autója, háza, bankbetétje van, ezek a státuszszimbólumok csak a magyaroknak izgalmasak.

- Végigdolgoztad a nyarat, bár az ősz sem lesz munka nélküli időszak számodra, sőt…

- Csodás három hónapot tölthettem el idén csodás emberekkel! A Queen-esttel rengeteget dolgoztunk, de az előadásaink remekül sikerültek, abszolút teltházzal mentek, igazi állomásként könyvelem el a pályámon. Kiderült, mennyire nem számítanak a külsőségek, kinek milyen órája, mobilja van, ki az anyja, ki az apja, csak egymásért és a közönségért dolgoztunk, éltünk, és ez le is jött végül szerintem a színpadról. Minden pillanatát élveztem a több hónapos együttdolgozásnak. A zenekarommal koncertezünk folyamatosan, fejembe vettem egy Cserháti Zsuzsa dalaiból összeállított műsor megvalósítását, és a Csináljuk a fesztivált! televíziós műsorsorozat több mint valószínű ugyancsak megy tovább. Hál’Istennek tele vagyok tervekkel, felkérésekkel.

- A Queen-esten túl egy másik igazán klassz projectben is részt vettél nemrég…


- Michael Jackson művészete, élete előtt tisztelegve szerveztünk egy programot. Én rettentően szerettem Őt. Lelkileg nagyon közel éreztem magamhoz mindig is, a halálakor épp úgy éreztem magamat, mintha közeli családtagomat veszítettem volna el, és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, sőt! Budapesten három helyszínen lehetett bárkinek a világsztár tánclépéseivel próbálkoznia: Hősök tere, Moszkva tér illetve Vörösmarthy tér. Több százan jöttek el táncolni, nézni az alkalmi Michael Jackson tánc-showt. Én magam nem táncoltam, inkább videóztam az eseményt, örök szép emlékként megőrizve a történteket.

- Már beszéltünk diétáról, munkáról, családról, de mi a helyzet a szerelemmel?

- Bár több újság írt arról, hogy titokban együtt vagyok ismét exbarátommal, Dobival, de ez egy óriási kitalált hülyeség, hiszen csaknem két teljes éve szakítottunk már, és nem is lesz többé belőlünk egy pár. Neki van már új barátnője, én is ismerem, igazán szimpatikus lány. Ami engem illet, „álló állapotban” vagyok szerelmi téren, vagyis nincs senkim. Annyi szakmai dolog történik velem, hogy magánéletre nincs is időm. Az én esetemben az ismertségem az igazán nagy gond, nem mernek ismerkedni velem a pasik. Ráadásként nem vagyok egyszerű eset, nagyon meg kell értem dolgoznia annak a férfinak, aki el akarja nyerni a szívemet. A súlyom miatt sosem volt gondom az ismerkedéssel korábban, most sem amiatt fogyózom, hogy jobban tessem a srácoknak. Szeretnék reményt adni azoknak a túlsúlyos nőknek és férfiaknak, akik hasonló okokból kívánnak javítani az egészségi állapotukon, mint én, és ha majd fél év múlva látják, hogy nekem sikerült, talán elhiszik, hogy nekik is fog.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását