2024. május 17. - Paszkál

Sólyom holnap fogadja Bajnait

Sólyom László köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel, aki várhatóan a magyar és a szlovák kormányfői találkozóról tájékoztatja az államfőt.
2009. szeptember 14. hétfő 14:46 - HírExtra
Az MTI információi szerint a kormányfő várhatóan a szeptember 10-i magyar és szlovák kormányfői találkozóról, valamint a parlament őszi ülésszakának programjáról, elsősorban a jövő évi költségvetés részleteiről tájékoztatja a köztársasági elnököt.

A szeptember 10-i magyar-szlovák kormányfői találkozón a két miniszterelnök közös nyilatkozatban, fenntartva eltérő véleményüket a kérdés jogi aspektusára vonatkozóan, sajnálkozását fejezte ki Sólyom László köztársasági elnök augusztus 21-ei, Révkomáromba tervezett látogatásának körülményei miatt.

Bajnai Gordon és Robert Fico megállapodott abban is: annak érdekében, hogy elkerüljék a jövőben a hasonló eseteket, felkérik szakértőiket, dolgozzanak ki közösen egy javaslatcsomagot.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az MTI-nek a szeptember 10-i találkozó után azt mondta: a miniszterelnök tájékoztatni fogja a köztársasági elnököt a magyar-szlovák kormányfői megbeszélésről, és Sólyom László államfő csak ezt követően alakítja ki álláspontját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását