2024. május 17. - Paszkál

Elnapolták a "áramos" férfi perét

Elnapolták a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi büntetőperét szerdán, mert az idős vádlott megbetegedett, és kórházba került.
2009. szeptember 23. szerda 14:40 - HírExtra
A 69 éves férfi már kedden zavart volt, amikor a miskolci tárgyalásról az önkormányzat gépkocsivezetője Monokra vitte, ahová tavaly szeptemberben költözött, miután kiengedték az előzetes letartóztatásból, és a Borsod megyei bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kesznyéteni férfi már nem költözött vissza egykori otthonába.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: a vádlott betegsége miatt elnapolták a tárgyalást, és ennek megfelelően a csütörtökre tervezett is elmarad.
Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere - aki felajánlotta a lakhatást a településen az idős férfinek - azt mondta: a vádlott már kedden a tárgyalás közben és utána is zavart volt, nem ismerte fel a települést, azt hitte Kesznyétenbe viszik. Az ügyeletes orvos az esti órákban a Borsod megyei kórház neurológiai osztályára utalta.

Polgárdi József főorvos a férfi állapotáról azt mondta: fogadták a beteget az osztályon, koponya CT felvételt készítettek, akut eltérés nem volt látható, régebbi betegségek nyomát észlelték. Elvégezték a laborvizsgálatokat is, és azzal az eredménnyel bocsátották el, hogy friss stroke-ra utaló betegsége nincs, akut kórházi kezelést nem igényel, de pszichiátriai vizsgálatot javasolnak.

A kesznyéteni férfi tavaly termését védve áramot vezetett kertjébe, a művelt terület határába, s ennek következtében egy tolvajt július elsejére virradóra halálos áramütés ért. Három helybéli, aki uborkát akart lopni, bár tudott arról, hogy áram védi a termést - erre figyelmeztették is egymást -, átugrott a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen meghalt. A vádlottat több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását