2024. április 19. - Emma

Összefogtak hazai sztárjaink, velük van az Anti Fitness Club is!

Zenészeink fontosnak érzik, hogy kiálljanak a klímaváltozás mellett, ezért többen is megjelentek a Play to Stop rendezvénysorozat hazai állomásán.
2009. szeptember 23. szerda 15:09 - HírExtra
Az MTV Networks és az Európai Unió közös, klímaváltozás elleni harc jegyében életre hívta az Editors koncertsorozatot, amelynek budapesti állomására hazai sztárok is kilátogattak. A Play to Stop kampányra a Millenárisban került sor, ahol megpróbálták felhívni az emberek figyelmét a klímaváltozásra, amely valós probléma napjainkban.

Fergeteges koncertet adott az Editors, összesen tizenegy országban álltak színpadra a nemes cél érdekében. A szervezők szeretnék, ha minden fiatal szem előtt tartaná az ENSZ koppenhágai konferenciáját, amelyen a világ vezetői fognak dönteni bolygónk jövőjéről.

Emosok a környezetvédelem mellett


Hazánkban sok politikus állást foglal ebben a témában, de egyre több zenész is fontosnak érzi, hogy kiálljon a Föld megmentése mellett. Több ismert ember is megjelent a budapesti Editors koncerten. Az Anti Fitness Club két tagja, Tomi és Balázs mindenkit arra biztatnak, hogy figyeljenek oda a környezetükre, s arra, hogy mi zajlik körülöttünk.

„Arra biztatunk mindenkit, hogy figyeljen oda. Ez a kampány is a környezetvédelemről szól, amelyért mi is megpróbálunk tenni. Balázs például szelektíven gyűjti a hulladékot.” – magyarázta Tomi, a zenekar énekese.

„Igen, és javaslom, hogy mindenki tegye ezt. Nem csak azért, mert mindössze tíz percet vesz igénybe naponta, hanem azért is, mert nagyon sok múlik rajta!” – tette hozzá Balázs, aki reméli, hogy sok emberhez eljut az üzenete, s meg is fogadják a fiatalok.

Fontosnak érzik ezt a hazai zenészek

Rajtuk kívül a rendezvényre kilátogatott még a Carbonfools, a Neo, a Heaven Street Seve, Kozma Orsi, a Gonzo, a Belmondo, és Puskás Peti is. Remélik, hogy személyükkel csak ösztönözni tudják a fiatalokat.

Az MTV Networks és az Európai Bizottság következő nyilvános rendezvénye december 7-én lesz Koppenhágában, az időpont és a helyszín egybeesik a világ vezetőinek klímakonferenciájával.

A háttér:

• Az Európai Bizottság és az MTV Networks összefogott, hogy felhívják a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozás kérdésére, szem előtt tartva az ENSZ koppenhágai konferenciáját, amelyen a világ vezetői fognak dönteni bolygónk jövőjéről. Továbbá arra akarják biztatni a fiatalokat, hogy támogassák az Európai Bizottság „Play to Stop: Europe for climate” elnevezésű kampányát, amelyben Európa tizenegy országa vesz részt (Svédország, Dánia, Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Franciaország, Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország, Csehország).

• Az Editors tisztában van a környezetvédelmi kérdések jelentőségével, és ezért szerettek volna csatlakozni a „Play to Stop: Europe for Climate” nevű kezdeményezéshez. Ahogyan a banda fogalmaz: „A klímaváltozás olyan probléma, amely mindannyiunkat érint, és ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy mi is hozzájárulhatunk az MTV és az Európai Bizottság kampányához, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára, amely veszélyezteti az egész világot.

• A „Play to Stop: Europe for Climate” koncertjei egy szélesebb körű európai kampány, a Climate Action – Energy for a Changing World elnevezésű kezdeményezés részét képezik. A kampány arra szólítja fel az állampolgárokat, hogy hallassák a hangjukat a decemberben, Koppenhágában tartandó ENSZ klímaváltozási csúcstalálkozó előtt, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint például a környezetszennyező országok tevékenységeinek csökkentése, vagy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről szóló globális szabályozás. Az EU vezetői megállapodtak egy igencsak nagyravágyó éghajlati- és energiacsomagban: 2020-ig akarja Európa csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 20%-kal, a megújuló energiaforrásokat, és az energiahatékonyságot 20-20%-kal növelni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását