2024. április 24. - György

Kutatók Éjszakája

Hatszázhuszonöt programot kínálnak a szervezők Magyarország húsz városában a Kutatók Éjszakáján - Budapest mellett Baja, Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Kecskemét, Martonvásár, Miskolc Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pécs, Piliscsaba, Sárospatak, Sopron, Szarvas, Szeged, Szombathely, Tatabánya és Veszprém ad otthont a rendezvényeknek.
2009. szeptember 25. péntek 08:25 - HírExtra
Az Európai Bizottság által támogatott rendezvény célja minél több embert megismertetni a tudomány hétköznapi nyelvre lefordított világával. Az idei Kutatók éjszakája a Kreativitás és Innováció Európai Évének kiemelt eseménye, így fővédnökét, Losonczi Áront, a fényáteresztő tégla felfedezőjét, az európai év magyar nagykövetei közül választották ki.

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatát a Tempus Közalapítvány koordinálja 2006 óta, az eseménysorozat szervezésébe egyre több város, partnerintézmény kapcsolódik be, s növekszik a látogatók száma is. Míg 2006-ban két város 5 intézménye szervezte a 41 programot, amelyre háromezren voltak kíváncsiak, egy évvel később már 15 városban 300 rendezvény várta a 22 ezer látogatót.

Tavaly 18 város 18 intézménye 522 rendezvényt kínált a 45 ezer érdeklődőnek. Az idén 21 partnerintézmény 625 eseményt kínál 20 városban, amelyekre a szervezők reményei szerint negyvenezernél többen lesznek majd kíváncsiak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását