2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Film lesz Robert Capaból

Megfilmesítik Robert Capa magyar származású világhírű fotós, haditudósító életét, a mozit Michael Mann rendezi - jelentette hétfőn a Variety című amerikai filmes szaklap.
2009. október 5. hétfő 22:27 - HírExtra
A szereplők kiválasztása még folyamatban van, a forgatókönyv megírását azonban már rábízták Jez Butterworth-re, aki jelenleg éppen James Brown zenészről, a 20. század egyik legjelentősebb popénekeséről ír filmet Spike Lee számára.

A Variety értesülése szerint a Columbia Pictures számára készülő film Susana Fortes spanyol írónő 'Robert Capára várva' című, idén megjelent díjnyertes regényén alapul, amely a 20. század egyik legjelentősebb fotósának tartott Capa és az első női háborús fotós, Gerda Taro viszonyára helyezi a hangsúlyt.

A cselekmény 1935-ben, Párizsban kezdődik, a két főhős, a Magyarországról emigrált Capa és a Németországból menekült Taro találkozásával. A románc csak rövid ideig tart, mert Gerda Taro 1937-ben életét veszti a spanyol polgárháborúban.

Michael Mann (Közellenségek, Aviátor, Ali, Collateral - A halál záloga) már régóta dédelgette a Capa-film tervét, s most a spanyol írónő regényében megfelelő kiindulási pontot talált hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását