2024. április 23. - Béla

MSZP: szégyenteljes a fideszes propaganda

Hazug és szégyenteljes az a fideszes propaganda, amely szerint az ország romba dőlt 2002 óta - hangsúlyozta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Csontos János szocialista országgyűlési képviselő
2009. október 9. péntek 11:12 - HírExtra
A politikus a választókerületében lévő Tetétlen esetét hozta fel példaként. Mint mondta, az 1500 lelkes település az utóbbi hét évben mintegy másfél milliárd forintnyi fejlesztési pénzhez jutott - egyebek mellett iskolaépítésre és óvoda-korszerűsítésre -, miközben a fideszes polgármester a szombati önkormányzati tüntetést beharangozó sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a költségvetés "padlóra küldi az egész oktatási rendszert Magyarországon; teljesen mindegy, hogy kistelepülésekről vagy nagyvárosokról beszélünk".

"Milyen erkölcsi alapon szólít fel Bernáth László tüntetésre", miközben a Fidesz kormányzása idején nem kapott pénzt helyzetének rendezésére a vizes vályogépületben működő iskola, az új épületnek pedig a csodájára járnak a környéken - kérdezte Csontos János.

Hozzátette, a csökkenő gyereklétszám mellett "talán presztízsokokból" ragaszkodott a beruházáshoz a tetétleni polgármester, aki "a hírverésen kívül semmit nem ért el" azzal sem, hogy a lakosságszám növelésére egy forintért kínált telkeket a településen.

"De mit is várhatunk egy olyan polgármestertől, aki a közpénzeken, pályázatok útján felújított sportpályát magánemberként megvásárolta a helyi önkormányzattól?" - kérdezte a képviselő. Csontos János arra az újságírói felvetésre, hogy egyik frakciótársa is támogatja a szombati megmozdulást, úgy reagált: "a Karsai Jóska egy vicc", akit neki kell helyettesítenie a parlament mezőgazdasági bizottságának ülésén, miközben ő "kint tüntet az épület mellett, a fűben".

A politikus véleménye szerint önkormányzati pénzen szállítják majd fel az embereket a szombati megmozdulásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. október 9. 15:46
Nem hiszek a Fityesznek! (Igaz, a maszopnak sem.) Az, hogy romokban az ország, a TAPASZTALATAIM is ezt mondatják.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását