2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elismert rendező lett David Bowie fia

Négy díjat is bezsebelhetett Duncan Jones elsőfilmes rendező, David Bowie fia a 42. Sitgesi Filmfesztiválon vasárnap: Moon (Hold) című alkotás kapta a legjobb filmnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb dizájnnak és a legjobb főszereplőnek járó díjat.
2009. október 12. hétfő 23:59 - HírExtra
A Moon középpontjában a Sam Rockwell amerikai színész által megformált Sam Bell űrhajós, magányos vállalkozó áll, aki héliumbányát üzemeltet a Hold felszínén. Egyetlen társa egy robot, akinek Kevin Spacey kölcsönözte a hangját. A kereken ötmillió eurós költségvetésű film a hetvenes, nyolcvanas évek sci-fijeinek stílusában készült.

Jones Sitgesben elmondta, az édesapjáéhoz hasonló zenei karrierre sohasem gondolt: az ő szenvedélye a filmkészítés. Elárulta, következő filmje Berlinben játszódik majd, és egyfajta tisztelgés lesz a ma már klasszikusnak számító Szárnyas fejvadász című film előtt.
A Barcelona közelében lévő Sitgesben 1977 óta rendezik meg minden évben a fantasztikus filmek világszerte legjelentősebb nemzetközi fesztiválját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását