2024. május 19. - Ivó, Milán

"Önnek is joga van tudni"

Kormányzati visszaélésekről és megszorításokról kívánja tájékoztatni az embereket a Fidesz azzal a kiadvánnyal, amelyet "Önnek is joga van tudni" címmel készített.
2009. október 12. hétfő 14:43 - HírExtra
A kiadványt bemutató hétfői, budapesti sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója úgy fogalmazott: a tájékoztató "missziója" az, hogy terítékre vegye a Bajnai-kormány állításait, megszorító intézkedéseit, illetve hogy bemutassa a pazarlásokat, luxuskiadásokat.

Közölte: a következő napokban, hetekben a Fidesz önkéntesei postaládákba bedobva, személyesen, illetve közterületekre kitelepülve a lehető legtöbb emberhez el fogják juttatni a füzetet, amelynek egy példánya 9,40 forint plusz áfába kerül. Nyitrai Zsolt egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy pontosan mennyi füzetet adnak ki, mert folyamatos a gyártás, azt azonban elmondta, hogy várhatóan milliós tételről lesz szó.

A politikus szerint a kiadvány elkészítését az indokolta, hogy ma ugyanaz zajlik, mint 2005-ben: a kormány hamis információkat juttat el az emberekhez, és azt állítja, hogy minden rendben van Magyarországon, "miközben tudjuk, hogy ez koránt sincsen így". A kormány a valós adatokat igyekszik meghamisítani, kikozmetikázni - mondta, hozzátéve: az embereknek azonban joguk van tudni, miről is van szó valójában.

A "Hová tűnik el a pénz, és mit vesz el Öntől a Bajnai-kormány?" alcímet viselő füzet tényállításai a 2010-es költségvetés tervezett pénzügyi intézkedésein és az Állami Számvevőszék megállapításain alapulnak - ismertette Nyitrai Zsolt.

A fotókkal is illusztrált tájékoztató páros oldalain a Hunvald György erzsébetvárosi polgármester számára az előzetes letartóztatása óta kifizetett juttatásokra, a szintén előzetesben lévő Zuschlag János ügyére, Veres János volt pénzügyminiszter 183 ezer forintnyi étkezési utalványára, a BKV-s végkielégítésekre, a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos földcsereügyletből származó kárra, a MÁV privatizációja során sikerdíjként kifizetett kétmilliárd forintra, valamint Oszkó Péter pénzügyminiszter "jogszabályellenesen épülő" budai villájára hívják fel a figyelmet.

A páratlan oldalakon a Bajnai-kormány tervezett megszorításait veszik sorra. 80 milliárdos elvonás a nyugdíjasoktól, 75 milliós a mozgássérültek támogatásából, 17 milliárdos a gyermekétkeztetés támogatásából, 1,8 milliárdos a tűzoltóságtól, 400 milliós a mentőktől és több tízmilliárdos elvonás a vasúttól, valamint az egészségügytől - sorolja az állításokat a fideszes kiadvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. október 12. 15:15
Eddig OK. De ugyan már, azt is beleírhatnák, hogy ők miként fogyják kimozdítani ezt a nyakig sz@rban levő országot. Azokkal a lózungokkal, amiket eddig elpuffogtattak, nem nyerik meg sem az IMF embereit, sem a nemzetközi tisztességes befektetőket. még mindig nem világos (többek között!), hogy ők mit fognak tenni a korrupció ellen.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását