2024. május 18. - Erik, Alexandra

Életveszélyben a Nemzet Színésze

Kórházba szállították vasárnap délután Szabó Gyulát. A Nemzet Színésze otthonában lett rosszul, s később kiderült, hogy agyhártyagyulladása van.
2009. október 13. kedd 09:20 - HírExtra
Barátait és kollégáit is megdöbbentette a hír: Szabó Gyulát életveszélyes állapotban kórházban kezelik. A kiváló művésznek, akit Buga Jakabként, Columbo hadnagy és a Magyar Népmesék felejthetetlen hangjaként zárt szívébe a közönség, most mozdulatlanul fekszik az intenzív osztályon. Néhány héttel ezelőtt Szabó Gyula lánya, Zsófi még vidáman újságolta lapunknak, hogy édesapja felépült egy évvel ezelőtti agyvérzéséből, s bár a színpadtól visszavonultan, de boldogan él.

„Apa már nem szeretne színpadon játszani, jól érzi magát otthon, és nekünk szenteli minden idejét, energiáját”– nyilatkozta akkor Zsófi. Vasárnap délután azonban a kétszeres Jászai-díjas és Kossuth-díjas színművész otthonában rosszul lett. Felesége azonnal mentőt hívott hozzá, és beszállították egy pesti kórház fertőző osztályára. Az orvosok megállapították: Szabó Gyula bakteriális fertőzést és agyhártyagyulladást kapott, ezért sürgősen az intenzív osztályra vitték.

„Apukám már a múlt héten rosszul érezte magát. Nagyon aluszékony, zavarodott volt, azt hittük, hogy megfázott vagy influenzás lett, ezért antibiotikumot kapott. Miután vasárnap rosszabbodott az állapota, anya döntött: kihívja a mentőket” – mesélte a Borsnak Zsófi. A Nemzet Színészét kórházba szállítása óta altatásban tartják. Ugyan állapotát stabilizálták, de gépekre van kötve.

„ Semmit nem mondtak az orvosok. Fogalmunk sincs, hogy meddig tartják aput altatásban. Egy biztos: a család összetart. A testvéremmel és az édesanyámmal ma bemegyünk hozzá. Figyelmeztettek ugyan minket, hogy gépekre van kötve, ezért csúnya látvány, de ez minket nem érdekel. Fontos, hogy érezze, mellette állunk” – nyilatkozta elcsukló hangon Zsófi. A család képtelen elhinni, hogy az imádott édesapa és férj, most életveszélyes állapotban fekszik a kórházban, hiszen nemrégiben még közösen ünnepelték Zsófi születésnapját.

„Olyan boldogok voltunk! Semmi előjele nem volt a betegségnek. A történtek teljesen váratlanul érték az egész családot. Nem szeretnénk, ha különböző találgatások látnának napvilágot. Apunak most arra van szüksége, hogy támogassák, fontos, hogy érezze: egy ország szorít érte” – mondta megtörten, de bizakodóan a Jóban Rosszban színésznője.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását