2024. április 19. - Emma

Fatah: már nem bíznak Obamában

A palesztin Fatah párt egy belső dokumentuma szerint "elszállt minden remény", amelyet a palesztinok Barack Obama új kormányába vetettek, mert az amerikai elnök több, a palesztinok számára kulcsfontosságú kérdésben is visszatáncolt korábbi álláspontjától.
2009. október 13. kedd 16:58 - HírExtra
Az amerikai hírügynökség kedden jutott a Fatah-memorandum birtokába, amelyről egyelőre nem tudni, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök hivatalos véleményét képviseli-e, vagy kifejezetten azzal a céllal szivárogtatták ki, hogy nyomást gyakoroljanak Obamára.

A belső dokumentumban a palesztinok azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy visszatáncolt attól az Izraellel szembeni követelésétől, miszerint a zsidó állam vessen véget a telepbővítéseknek, illetve hogy mindeddig nem mutatott fel egyértelmű menetrendet a közel-keleti béketárgyalások felújítására. A vádak szerint Obama behódolt a washingtoni Izrael-párti lobbisták nyomásának.

A palesztinok örömmel fogadták tavaly Obama elnökké választását, és abban bíztak, hogy az új amerikai elnök enyhíthet majd elődei szilárd Izrael-párti álláspontján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását