2024. március 29. - Auguszta

Mammográfot díjaztak egy dizájn versenyen

Egy mammográf készülék nyerte el a nemzetközi formatervezői díjat az idei, Floridában tartott International Design Excellence Awardson (IDEA).
2009. október 14. szerda 16:11 - HírExtra
A Mammo Next névre keresztelt mammográf berendezés megoldásai kényelmesebbé teszik a szűrővizsgálatot, az innovatív kialakításnak köszönhetően a páciens szemkontaktust tud tartani az orvossal, csökkentve a vizsgálatból adódó fizikai és mentális terhelést. A vizsgált személy képes a mellkasra nehezedő nyomás nagyságának beállítására is. A nők így várhatóan szívesebben vesznek majd részt mellrákszűrésen, és a korai diagnózissal az eddiginél is több élet menthető meg - közölte az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség szerdán az MTI-vel.

A GE Healthcare összesen 5 díjat nyert, a mammográf berendezésen kívül a másik, szintén díjazott fejlesztése a VENUE 40 hordozható ultrahang készülék, amely egyszerű kezelhetőségével nyerte el a döntőbizottság tetszését. Az ultrahang berendezés kezelésére mindössze négy gomb, illetve egy érintőképernyő szolgál, vízálló felülete van, tehát szabadtéren is lehet használni. A bírák szerint könnyű kezelhetősége miatt mind a katonaság, mind sportorvosok számára ideális.

A 2009-es rendezvényen olyan nagyvállalatok taroltak, mint az Apple, a Dell, a Samsung és a GE Healthcare. Az elismeréseket minden évben az Amerikai Tervező Társaság (IDSA) adja át, a termékeket egy 20 tagú, világhíres formatervezőkből álló döntőbizottság bírálja el.
A megmérettetésre az idén több mint 1600 pályázat érkezett innovatív tervezés, felhasználói és társadalmi előny, környezeti felelősségvállalás, esztétika és vonzerő, valamint használhatósági témakörben - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását