2024. május 19. - Ivó, Milán

Teherán folytatja az urándúsítást

Irán folytatni fogja az urándúsítást, függetlenül attól, hogy az iszlám köztársaság esetleg külföldről szerez be fűtőanyagot atomreaktoraihoz - közölte az iráni külügyminiszter. A két ügy között nincs összefüggés - jelentette ki Manusehr Mottaki egy sajtóértekezleten.
2009. október 20. kedd 11:58 - HírExtra
Irán előző nap Bécsben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) égisze alatt tárgyalásokat kezdett Oroszországgal, Franciaországgal és az Egyesült Államokkal arról az elképzelésről, hogy Irán gyengén dúsított uránkészletét Oroszországban közel 20 százalékosra dúsítanák, és ebből az anyagból aztán Franciaországban gyártanának atomreaktorok működtetéséhez szükséges fűtőanyagrudakat.

Manusehr Mottaki kijelentette, a hétfői bécsi tárgyalások is azt mutatják, a nagyhatalmak elismerik, hogy Iránnak joga van a békés célú nukleáris technológiához. Irán soha nem fog lemondani erről a "nyilvánvaló" jogáról - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását