2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Október 23: Csurka az ünnepről és az elitről beszélt

Az 1956-ot borzasztó teherként megélő, az államot, a társadalmat és a gazdaságot irányító rabló elit felelőssége, hogy ma alig üljük meg nemzeti ünnepeinket - mondta Csurka István elnök a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) pénteki megemlékezésén.
2009. október 23. péntek 16:22 - HírExtra
"Felemás lett október 23-a", amióta olyan emberek kiáltják, kiálttatják ki magukat forradalmárnak és reformernek, akik maguk verték le az 53 évvel ezelőtti eseményeket, vagy az egykori eltiprók követői - hangoztatta a politikus mintegy félezres hallgatósága előtt, a budai turulszobor előtt. A szónok arról beszélt, mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy "a világliberalizmus romokban hever", és nem e rendszer korrekcióján, hanem az új alkotmány, az emberközpontú gazdaságpolitika megteremtésén kell munkálkodni.

"Az ellenfél gonosz, az ellenfélnek feltétlenül szüksége van erre a földre, mégpedig minél kevesebb keresztény magyarral" - jelentette ki a MIÉP elnöke, aki szerint csak az itt kinövő kaszinóerdő alkalmazottaiként van helye hazájában a magyarságnak, ha elveszti küzdelmét.

Arról, hogy jó egy évtized után a Hősök teréről miért helyezték át máshová a rendezvényt, Csurka azt mondta, "előre látható volt, hogy harcunkat az emberi szívekért nem fogjuk megnyerni a hosszú hétvégével szemben". Kevéssel korábban a Nemzeti Érzelmű Motorosok tartották ugyanitt rendezvényüket; a mintegy másfélszáz résztvevő előtt Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke - Turulvédő Akciócsoport vezetőjeként - arról beszélt: a nemzeti jelképek közül talán 1956 áll a legközelebb hozzánk, s "a céljai még mindig bennünk élnek", ám bűnösei, azok leszármazottai és jogutódai is közöttünk vannak.

A turulszobor védelmének fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a kerület vezetése nem fogadta el azt a javaslatukat, hogy azzal oltalmazzák meg az építményt, hogy Turul térré nevezik a közteret.

A rendezvényről mintegy félszáz motor alkotta karaván indult rendőri felvezetéssel a városba, hogy körbevonulás után csatlakozzanak a Jobbik Deák téri rendezvényének közönségéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását